Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τα μυστικά για τα μπλοκάκια - Παραδείγματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να φορολογηθούν φέτος όσοι απασχολήθηκαν το 2013 με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας και κατά την είσπραξη των αμοιβών τους εξέδωσαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από μπλοκάκια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εφόσον επιλέξουν να φορολογηθούν ως μισθωτοί θα αποφύγουν το νέο επαχθές καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, το οποίο προβλέπει την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του συνολικού καθαρού εισοδήματος. Κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, θα ληφθεί υπόψη η πιο ευνοϊκή φορολογική κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς και προβλέπει μηδενικό φόρο για ετήσια εισοδήματα μέχρι 9.550 ευρώ.

Η κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, προβλέπει συγκεκριμένα, την επιβολή την επιβολή φόρου 22% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, αλλά και έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά, για ετήσια εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, με συνέπεια όλα τα εισοδήματα μέχρι 9.550 ευρώ στα οποία αντιστοιχεί κανονικά φόρος μέχρι 21.000 ευρώ να παραμένουν αφορολόγητα.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.