Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η κατάταξη 12 ψηφιακών αποθετηρίων Πανεπιστημίων της Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ψηφιακό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πάτρας στην 327η θέση στον κόσμο.

Ανακοινώθηκε η παγκόσμια κατάταξη των ψηφιακών αποθετηρίων σύμφωνα με τους δείκτες Ranking Web of Repositories και για ακόμη μια φορά το ιδρυματικό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πατρών Νημερτής καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα αποθετήρια στην Ελλάδα, την 311η θέση μεταξύ των 1660 Ιδρυματικών αποθετηριών και την 327η στον κόσμο ανάμεσα στο σύνολο των αποθετηρίων, θεματικών και ιδρυματικών.

Η μεθοδολογία της έρευνας, εξετάζει διάφορα κριτήρια, όπως την προβολή του αποθετηρίου (ή αλλιώς visibility) και τις ιδιότητες του περιεχομένου (μέγεθος, μορφές αρχείων, κάλυψη από το Google Scholar). Όσον αφορά τα υπόλοιπα ψηφιακά αποθετήρια αυτό του Πανεπιστημίου Αθηνών καταλαμβάνει την 485η θέση στον κόσμο και τη 2η στην Ελλάδα. Στην 814η θέση στον κόσμο βρίσκεται το αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 9η και 10η θέση στην Ελλάδα κατατάσσονται τα αποθετήρια των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφιακών αποθετηρίων που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική έρευνα ανέρχονται σε 1746.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.