Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Νέες ημερομηνίες υποβολής οριστικών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία.

Τις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής των οριστικών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για το οικονομικό έτος 2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η υποβολή για το οικονομικό έτος 2014 των οριστικών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών που λήγει την 31η Μαρτίου 2014 παρατείνεται μέχρι και την 30η Απριλίου 2014, των οριστικών δηλώσεων από ελευθέρια επαγγέλματα λήγει την 30η Απριλίου 2014 και των οριστικών δηλώσεων εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις την 30η Μαΐου 2014.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη παρέχει αποσαφηνίσεις για τον τύπο και το περιεχόμενο της οριστικής δήλωσης με τα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκαν από εισοδήματα μισθωτών υπηρεσιών, ή από ελευθέρια επαγγέλματα ή από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ορίζει τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική μορφή του εντύπου

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014 και ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση υποβάλλονται και ο τυχόν φόρος αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι και ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων του ΚΦΑΣ που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Με την δήλωση αυτή υποχρεωτικά υποβάλλεται και το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων. Στην περίπτωση που προκύπτει φόρος για καταβολή η δήλωση αποτελεί πράξη άμεσου προσδιορισμού φόρου.

Οι τροποποιητικές οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ του ιδίου οικονομικού έτους, υποβάλλονται αποκλειστικά στις αρμόδιες εφορίες σε δύο αντίτυπα, συνοδευόμενα υποχρεωτικά με μαγνητικό μέσο, το οποίο περιέχει το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και το σύνολο των λοιπών στοιχείων του Εντύπου Ε7. Τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται άμεσα από την ΔΟΥ στο σύστημα TAXIS.

Η υποβολή των οριστικών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών, της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, πραγματοποιείται με την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου μέσω διαδικτύου (internet). Οι οριστικές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών μπορούν να υποβάλλονται και μέσω των κεπ προσκομιζόμενες σε χειρόγραφη - έντυπη ή μαγνητική μορφή (δισκέτα) ή οπτική μορφή (CD ή DVD).

Για τις δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τις οποίες προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση, με την οριστικοποίηση της υποβολής της δήλωσης, βεβαιώνεται ο φόρος και εκδίδεται «ταυτότητα οφειλής», με βάση την οποία θα καταβάλλεται ο φόρος μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.