Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εκπτώσεις ναι, ψώνια όχι...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με χαμόγελο για τους μεγάλους και με κατήφεια για τους μικρούς διανύουν τον τελευταίο δεκαήμερο οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τα Νέα.

Η αισιοδοξία των πρώτων ημερών δεν συνεχίστηκε για όλους καθώς για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση που κυμαίνεται από 4% έως και 8%, ενώ ακόμη μία χρονιά οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταγράφουν πτώση των πωλήσεών τους σε αξία από 10% έως 20% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, όπως λένε οι μικρομεσαίοι έμποροι, το τελευταίο δεκαήμερο και παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων φτάνουν πλέον ακόμα και το 70% σε αρκετές κατηγορίες ειδών, δεν θα μπορέσει να ρεφάρει τη μειωμένη κίνηση των προηγούμενων ημερών.

«Δυστυχώς η αγορά δεν κινήθηκε όπως θα θέλαμε», λέει ο πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. Η πτώση σε όλη την Ελλάδα κυμαίνεται μεσοσταθμικά για τις μικρές επιχειρήσεις από 10% έως και 20%, αλλά αρκετές περιοχές εκτός Αττικής ξεπερνούν αυτά τα ποσοστά, συμπληρώνει.

Ενδεικτικά στην Αθήνα η μείωση κυμαίνεται από 10% έως και 12%, ενώ στον Πειραιά μεταξύ 15% και 20%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.