Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Καμία νηπιαγωγός της Παράλληλης Στήριξης στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απαντούν οι εκπαιδευτικοί στο υπουργείο για τον αποκλεισμό.

Την πλάτη στο Ηράκλειο Κρήτης φαίνεται πως γύρισε το υπουργείο Παιδείας, καθώς από τους 111 νηπιαγωγούς που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις κενές θέσεις στην Παράλληλη Στήριξη καμία δεν στάλθηκε στο Ηράκλειο.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης, που υπό κανονικές θα έπρεπε να τρέχει από τις πρώτες μέρες της κάθε σχολικής χρονιάς, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και διδακτικό, όχι μόνο για τα παιδιά με αναπηρίες, αλλά και για τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, που μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να σέβονται και να προστατεύουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, αναφέρει το cretapost.gr.

Στην Παράλληλη Στήριξη μαθητές με αναπηρία που φοιτούν στα συμβατικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διδάσκονται και υποστηρίζονται από έναν εκπαιδευτικό που διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου μαθητή.

Σ’ αυτήν την εξοργιστική εξαίρεση του Ηρακλείου από το πρόγραμμα, απαντούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι σύλλογοι «Δομ. Θεοτοκόπουλος» του Ηρακλείου και «Φαιστός» της Μεσαράς «διερωτώνται προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γιατί στις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 9-10-2015 για την παράλληλη στήριξη, δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη νηπιαγωγού ΠΕ 60.5, παρά το γεγονός πως υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες στο νομό μας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το διδακτικό έτος 2015-2016 προσλήφθηκαν 111 νηπιαγωγοί ΠΕ 60.5, ωστόσο στην κατανομή των θέσεων ο νομός Ηρακλείου δεν προσέλαβε κανέναν εκπαιδευτικό. Οι σύλλογοι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία άμεσα να προχωρήσει στη Β’ φάση για την παράλληλη στήριξη προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στο νομό Ηρακλείου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.