Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στον Άρειο Πάγο και πάλι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με την επαναπρόσληψή τους.
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου μπαίνει σήμερα η υπόθεση της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Το γεγονός ότι οι καθαρίστριες επέστρεψαν στη δουλειά τους δεν στάθηκε αρκετό για να αποσύρει το Δημόσιο την προσφυγή του. Και αυτό γιατί , όπως υποστηρίζει, δεν δικαιούνται το 25% των αποδοχών που δεν έπαιρναν τους 20 μήνες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου προβάλουν τον ισχυρισμό ότι οι καθαρίστριες δεν απολύθηκαν αλλά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΣΚ δεν συναινεί στην αναβολή ή ματαίωση της δίκης παρά το γεγονός ότι οι καθαρίστριες φέρονται, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι τους, διατεθειμένες να υπογράψουν παραίτηση από οποιαδήποτε απαίτηση.

--------

Αναβλήθηκε η δίκη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών

Στον Άρειο Πάγκο η υπόθεση της επαναπρόσληψής τους.

Αναβλήθηκε για 31 Μαΐου 2016, η δίκη των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της επαναπρόσληψής τους.

Όπως είναι γνωστό οι καθαρίστριες έχουν ήδη τακτοποιηθεί με το «νόμο Κατρούγκαλου», αλλά αυτά εκκρεμεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, καθώς το Δημόσιο δεν έχει παραιτηθεί, εμμένοντας στο ότι οι καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν απολύθηκαν και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς και ειδικότερα το 25% των αποδοχών που δεν ελάμβαναν τους 20 μήνες της διαθεσιμότητάς τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.