Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τι είπε ο Αλεξιάδης για ενοίκια, αντικειμενικές αξίες, και για τις θυρίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλεξιάδης: Αποσύρεται η διάταξη για την αύξηση φόρου των ενοικίων - Θα αναδιατυπωθεί

Την απόσυρση της διάταξης που αλλάζει τους φορολογικούς συντελεστές στην κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης,

Η προαναγγελία απόσυρσης της κλίμακας, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε, καθώς υπάρχει η εκτίμηση στο οικονομικό επιτελείο ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα προκειμένου να θεσπιστεί μία νέα κλίμακα με περισσότερα κλιμάκια και περισσότερο προοδευτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι με το πολυνομοσχέδιο αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης στην κλίμακα του εισοδήματος από ενοίκια. Ειδικότερα, για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Η αύξηση των συντελεστών ισχύει αναδρομικά από τα φετινά ενοίκια.

--------------

Αλεξιάδης: Ψάχνουμε διάταξη να μη φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια


Η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο δεν μπορούσε να συνεχισθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων γι’ αυτά. Γίνεται διάλογος, πρόσθεσε, για το θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι "ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα αντικατασταθεί".

Ο κ. Αλεξιάδης επιτέθηκε στη Ν.Δ., με αφορμή την κριτική της στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα. Ειδικά για την αιτίαση ότι δεν εξισώνονται οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός είπε ότι η εξίσωση των τιμών θα ισχύσει από 1-1-2017, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν τη δυνατότητα να επιβάλλουν την εξίσωση αυτή από το 1986, αλλά δεν το έκαναν.

Αναφορικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις θυρίδες και τη δυνατότητα του δημοσίου να κάνει κατασχέσεις σε αυτές, ο υπουργός είπε ότι η σχετική διάταξη δεν διαφέρει σε τίποτε από την προϋπάρχουσα και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για νομοτεχνικούς λόγους.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε, ακόμη, ότι δεν προβλέπεται επιβολή ΕΝΦΙΑ σε διατηρητέα κτίρια 100 ετών και ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ στους αγρότες.

Σημείωσε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός των προστίμων, με βάση την εισπραξιμότητά τους, ο εξορθολογισμός του πλαισίου κατά της φοροδιαφυγής καθώς και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Οι ποινές φυλάκισης, είπε, αφορούν τους μεγάλους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα περάσει τροπολογίες που εξυπηρετούν συμφέροντα, όπως γίνονταν το παρελθόν και ότι θα γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο από τον διάλογο στη Βουλή.

--------------

Ο Αλεξιάδης για τα ανείσπρακτα ενοίκια


Στα ανείσπρακτα ενοίκια αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

"Το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι φορολογούμε αυτά τα εισοδήματα γιατί βρισκόμαστε ακόμα σε διάλογο και όπως λέει και η διάταξη του 4336, ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα αντικατασταθεί" είπε ο κ. Αλεξιάδης.



--------------

Τι απαντά ο Αλεξιάδης για τις θυρίδες


Για τρομολαγνεία σχετικά με τις θυρίδες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη βουλή στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου.

"Ξέρετε ποια είναι η πραγματικότητα; Και επικαλούμαι τους νομικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εξηγήσουν την πραγματικότητα. Δεν διαφέρει η διάταξη αυτή στο παραμικρό από την προηγούμενη διάταξη. Νομοτεχνική διάταξη είναι. Οικονομολόγος είμαι δεν είμαι νομικός αλλά έλεος.

Η ίδια διάταξη που υπήρχε στον νόμο 4174 του 2013 είναι και για νομοτεχνικούς λόγους επαναλαμβάνεται" τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.




Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.