Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αναπληρωτές που δεν είναι Φυσικοί διδάσκουν Φυσική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

«Το υπουργείο αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών, τις απαιτήσεις της διδακτέας ύλης και τις δυνατότητες του κάθε κλάδου διδασκόντων, προσλαμβάνει αναπληρωτές για το μάθημα της Φυσικής, που δεν είναι Φυσικοί».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε επιστολής της προς τον υπουργό Παιδείας στην οποία γράφει τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ, μήπως είναι ευκολονόητο γιατί οι μαθητές προστρέχουν μαζικά στα φροντιστήρια;

Δεν είναι δυνατόν η διδασκαλία της Φυσικής να επιτευχθεί από άλλες ειδικότητες καθηγητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν να δουν το αντικείμενο, ακόμα και ως εικόνα, από την εποχή που ήσαν μαθητές!!!

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θέτει τον υπουργό Παιδείας προ των ευθυνών του για τις απαράδεκτες καταστάσεις στις οποίες θα περιέλθουν τα σχολεία, καθώς οι πάντες θα διδάσκουν τα πάντα, άσχετα δυνατοτήτων, κατάρτισης και εμπειρίας.

Η δίκαιη και ισότιμη προσφορά ευκαιριών στους μαθητές σημαίνει ότι τα αντικείμενα πρέπει να διδάσκονται από τους κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς κι όχι από οποιονδήποτε που θα μπει στην αίθουσα. Με το σκεπτικό του Υπουργείου, κε Υπουργέ, όποιος έχει πρόβλημα καρδιάς ας πάει στο γυναικολόγο. Γιατρός δεν είναι κι αυτός; Το θεωρείτε λογικό; Το θεωρείτε λογικό τη Φυσική να μην τη διδάσκουν Φυσικοί; Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας» κλείνει η ΕΕΦ.

Σημειώνουμε ότι και η Ένωση Ελλήνων Χημικών κάνει λόγο για ανεξήγητη μείωση τις προσλήψεις αναπληρωτών Χημικών και ζητά οι επόμενες φάσεις καθορισμού των θέσεων αναπληρωτών να γίνονται με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04 και με διαφανή τρόπο, διότι στο σημερινό δυσμενές εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των πολιτών σε ότι αφορά στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες εργασίας αποτελεί αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.