Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τι προτείνουν κυβέρνηση και θεσμοί για τα κόκκινα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την Πέμπτη ανανεώθηκε το τετ-α-τετ με τον Γιώργο Σταθάκη για το θέμα.

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και οι θεσμοί, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300.000 ευρώ, το εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτήν την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για γάλα, ψωμί και εκπτώσεις, καθώς και στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.