Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποιήσεις για την στελέχωση του νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπήρξε αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής κλινικής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, κινητοποίηση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής κλινικής, λόγω έλλειψης προσωπικού και ουσιαστικό αίτημα, την στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Βουγέλης, καλεί σε διαρκείς κινητοποιήσεις το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την κοινωνία και τους φορείς της Πρέβεζας, ζητώντας επαναλειτουργία ακόμη δύο κλινικών της Ορθοπεδικής και της Ουρολογικής, που σταμάτησαν να λειτουργούν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείς και θα έχουν δυναμικό χαρακτήρα και σημείωσε, πως στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, τα τελευταία 5 χρόνια έχουν χαθεί 115 πραγματικές θέσεις εργασίας και λειτουργεί με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου, συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και ζήτησαν να υπάρξουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατυχές περιστατικό, που θα αφορά την υγεία πολιτών. Να σημειωθεί, πως μετά τα προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου Λευκάδας, πολλά περιστατικά μεταφέρονται από το νησί στην Πρέβεζα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.