Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ένα εκατ. εκπρόθεσμα ΙΧ δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ δεν επωφελήθηκαν της ευνοϊκής ρύθμισης μείωσης του προστίμου για εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ σε ποσοστό 50% που έληξε χθες καθώς δεν προσήλθαν στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες από σήμερα θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του προστίμου επιπλέον το κόστος του Τεχνικού Ελέγχου ενώ αν δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τότε θα τους πιστωθεί στην εφορία και το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κώστας Βήκας μιλώντας στο Enikonomia ανέφερε πως «περίπου 1 εκατ. οχήματα δεν προσήλθαν για έλεγχο και είναι ληξιπρόθεσμα από τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Μάλιστα αποκάλυψε πως προσήλθε όχημα σε ΚΤΕΟ που είχε να περάσει από Τεχνικό 'Ελεγχο 27 χρόνια καθώς τελευταία φορά είχε ελεχθεί από ΚΤΕΟ το 1988!».

Παράλληλα ο κ. Βήκας επισημαίνει πως ο αριθμός των εκπρόθεσμων οχημάτων συνεχώς θα αυξάνεται με αποτέλεσμα προς τα τέλη του έτους να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας ώστε οι ιδιοκτήτες ΙΧ να γλιτώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα επιβληθεί αυτόματα στην εφορία από την 1/1/2016. Οπότε καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ να προγραμματίσουν έγκαιρα τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους ώστε να γλιτώσουν από καθυστερήσεις και ταλαιπωρία...

Μάλιστα ακόμη ένα εκατομμύριο ΙΧ θα πρέπει να περάσουν έλεγχο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, χρονοδιάγραμμα ιδιαίτερα ασφυκτικό, αν υπολογίζει κανείς ότι από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 55.000 έλεγχοι.

Όσοι έχασαν την προθεσμία, εκτός από το κόστος του τεχνικού ελέγχου που ανέρχεται σε περίπου 50 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο (65 ευρώ για ΙΧ και 40 για μοτοσικλέτα), ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν από τροχονόμο χωρίς έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου, θα πληρώσουν και 400 ευρώ για την παράβαση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.