Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποίηση αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης - Τι δήλωσε ο Αποστόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τελειωτικό χτύπημα» χαρακτήρισαν την πολιτική στον αγροτικό τομέα.

Σε παγκρήτια αγωνιστική κινητοποίηση κατέρχονται οι αγρότες την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, όπως αποφασίσθηκε σήμερα σε συγκέντρωση αγροτοσυνδικαλιστών από όλη την Κρήτη που έγινε στο Ηράκλειο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων και ο τόπος τους κάτι που θα γίνει ωστόσο την ερχόμενη Παρασκευή σε νέα συνάντηση τους στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πρόταση για την ημέρα της κινητοποίησης έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των αγροτών που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική στον αγροτικό τομέα και κυρίως τα φορολογικά, υποστηρίζοντας ότι θα είναι το τελειωτικό πλήγμα για τους αγρότες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης «στην Παγκρήτια Σύσκεψη φορέων, που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου σήμερα το μεσημέρι, αποφάσισε η επόμενη μορφή του αγώνα να είναι ένα δυναμικό, ενωτικό και μαζικό παγκρήτιο συλλαλητήριο».


«Την απόφαση για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης θα συναντηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα πραγματοποίησαν στην ΔΟΥ Ηρακλείου αγρότες των αγροτικών σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, ενώ δεν εμπόδισαν την είσοδο των πολιτών στην Οικονομική Υπηρεσία.


----------

Αποστόλου: Προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις για τους αγρότες

Έως το τέλος του μήνα η ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους δανειστές για το φορολογικό.

«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις για τους αγρότες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις με τους εταίρους για το φορολογικό των αγροτών θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αποστόλου, βασικό εργαλείο στη διαπραγμάτευση θα αποτελέσει και το γεγονός ότι κάποια από τα προαπαιτούμενα των δανειστών προσκρούουν στην αναπτυξιακή στρατηγική του τομέα, που επίσης αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον νέο ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, έτσι ώστε να επιδιωχθεί να παραμείνει ο φορολογικός συντελεστής γι' αυτούς σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει ένα ποσοστό των κοινοτικών επιδοτήσεων που θα παραμείνουν εκτός φορολογητέας ύλης, αλλά και να εξαιρεθούν εντελώς από τη φορολόγηση οι εξισωτικές ενισχύσεις που δίνονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, ενώ σημείο κλειδί είναι και το ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζονται, π.χ. η οικογενειακή εργασία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του και σε ό,τι αφορά τις συντάξεις εκτίμησε ότι εφόσον προκριθεί το σενάριο της εθνικής σύνταξης οι αγρότες θα είναι ωφελημένοι, καθώς σήμερα για το 92% αυτών η μέση σύνταξη είναι περίπου 331 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.