Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Εθισμένοι στη ζωή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διήμερο φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ στην Πλατεία Ασωμάτων στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Με σύνθημα «εθισμένοι στη ζωή» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη-Θεραπεία-Επανένταξη», ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα (Πλ. Ασωμάτων, Θησείο) ένα ανοικτό Φεστιβάλ για ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους, διεκδικώντας μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

OKANA

«Έχω χάσει ανθρώπους από τις ουσίες. Έχω κερδίσει πίσω ανθρώπους. Είναι ένας πόλεμος, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ η γνωστή ερμηνεύτρια, Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ οι Γιώργος Τσιατσούλης και Κώστας Μητρόπουλος από τους Gadjo Dilo, υπογράμμισαν ότι «σκοπός στη ζωή είναι η ίδια η ζωή».

«Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, ανέφερε ο νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Καφετζόπουλος.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί παράλληλα στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΝΑ.

Στο νέο κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που έχει ως προτεραιότητα το ζήτημα των εξαρτήσεων και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ. Την Παρασκευή, DJ's θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο, στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις» (ΕΣΠΑ 2007-2013).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.