Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για ανασφάλιστους και παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.
Δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με έμφαση ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παιδιά και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας, υλοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).

Μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καρδιολόγοι και Παιδοκαρδιολόγοι, θα εξετάσουν εθελοντικά ενήλικες και παιδιά και θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές σε φορείς και οργανισμούς, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Αποδέκτες των δράσεων της ΕΚΕ θα είναι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Τέλος, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει Καρδιολογικό Έλεγχο σε ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Αναλυτικά:

- Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» στο πλήρως εξοπλισμένο, με σύγχρονα μηχανήματα, Καρδιολογικό Ιατρείο της ΕΚΕ.

- Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) για ανασφάλιστους πολίτες.

- Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Καρέα.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη στοχεύει στην ευημερία και την κοινωνική προστασία των αδύναμων συνανθρώπων μας, δεν έχει όρια και περιορισμούς, αποτελεί μια μορφή έμπρακτης προσφοράς. Με τις δράσεις της ΕΚΕ, κάνουμε πράξη την πρόληψη υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τις δυνατότητες και τη βούληση να στεκόμαστε στο πλευρό ατόμων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών, που και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούν και προσφέρουν στο συνάνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.