Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εντείνονται οι προσπάθειες για το Apple Car

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φιλόδοξο έτος-στόχος για την κυκλοφορία του το 2019.

Εντείνονται όπως φαίνεται οι προσπάθειες της Apple για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με στόχο την έναρξη της διάθεσής του το 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος.

Όπως αναφέρεται, έχει προηγηθεί ένα έτος διερεύνησης της βιωσιμότητας ενός «Apple Car», περιλαμβανομένων συναντήσεων με δύο ομάδες κυβερνητικών αξιωματούχων στην Καλιφόρνια. Το εν λόγω πρόγραμμα, υπό την κωδική ονομασία Titan, έχει λάβει πράσινο φως για τον τριπλασιασμό της ομάδας που ασχολείται με αυτό, η οποία βρίσκεται ήδη στα 600 άτομα.

Η εταιρεία έχει προσλάβει ειδικούς πάνω στα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αλλά οι πηγές επισημαίνουν ότι στα σχέδια της εταιρείας δεν είναι το πρώτο της αυτοκίνητο να είναι αυτόνομο- αν και τέτοιες δυνατότητες εντάσσονται στον μελλοντικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δέσμευση αυτή υποδεικνύει πως η Apple σκοπεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας- αν και δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, το 2019 κρίνεται φιλόδοξο ως έτος-στόχος, καθώς η ανάπτυξη και κατασκευή ενός τέτοιο οχήματος αποτελεί πολύπλοκη διαδικασία, ειδικά για μια εταιρεία που δεν έχει εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αρκετά μικρή – και η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν δείχνει να βοηθάει τα πράγματα.

Επί της παρούσης, η Tesla Motors και η Nissan Motor πωλούν τα δημοφιλή και γνωστά ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο το ποσοστό τους επί του συνόλου είναι πολύ μικρό. Πιο μακροπρόθεσημα ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει, λόγω της αυστηροποίησης των επιτρεπομένων ορίων εκπομπών παγκοσμίως.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.