Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τι αλλαγές φέρνει εγκύκλιος για την Ειδική Αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι ακαδημαϊκοί τίτλοι αποστέλλονται στο ΙΕΠ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Παιδείας, η ανακοινοποίηση της εγκυκλίου των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Δεν έχουμε αλλαγές ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η οποία και παραμένει η 21η Αυγούστου ωστόσο υπάρχουν αλλαγές ως προς τη συνάφεια καθώς αφαιρέθηκε η λίστα των μεταπτυχιακών ενώ διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας ένταξης στου πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ για το σχ. έτος 2015-16, αποστέλλονται στο ΙΕΠ μόνο οι ακαδημαϊκοί τίτλοι υποψηφίων οι οποίοι υποβάλλονται για πρώτη φορά από τους συγκεκριμένους υποψηφίους ακόμη και αν ο τίτλος του ίδιου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είχε προσκομιστεί στο παρελθόν από λοιπούς υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία αποστολής των εν λόγω τίτλων θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες από τις Υπηρεσίας μας.

Στην εγκύκλιο υπάρχουν οι ακόλουθες αλλαγές:

Αφαιρέθηκαν τα χωρία που ανέφεραν:

I. Με την αριθ. 8616/30-07-2015 (ΑΔΑ: 77ΓΚΟΞΛΔ-Χ5Ε) Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Προέδρου του Ι.Ε.Π. με θέμα «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)», όπως τροποποιήθηκε με την 8690/04-08-2015 (ΑΔΑ: 60ΝΛΟΞΛΔ-ΗΙΖ) Απόφαση και ισχύει, συγκροτήθηκε Επιστημονική Επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με έργο να εξετάζει τις συνάφειες διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

ΙΙ. Στη με αριθ. 8726/05-08-2015 (ΑΔΑ: 7ΕΧΤΟΞΛΔ-ΞΛΥ) Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Αντιπροέδρου του Ι.Ε.Π. με θέμα «Ορισμός κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)» ορίζεται ότι: «Όλοι οι μεταπτυχιακοί-διδακτορικοί τίτλοι των υποψηφίων αναπληρωτών για ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) καθώς και του ΕΕΠ-ΕΒΠ πλην όσων αναγράφουν ρητά Ειδική Αγωγή ή Σχολική Ψυχολογία, εξετάζονται ως προς τη συνάφειά τους με την ΕΑΕ, από την αρμόδια Επιτροπή του ΙΕΠ».

Επίσης αφαιρέθηκε και το ακόλουθο:

Επισήμανση επί των δικαιολογητικών των παρ. ε & στ.: Όλοι οι μεταπτυχιακοί-διδακτορικοί τίτλοι των υποψηφίων αναπληρωτών (των παρ. ε & στ) εξετάζονται ως προς τη συνάφειά τους με την ΕΑΕ από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή στο ΙΕΠ (βλ. Μέρος Α΄ - παρ.3), πλην όσων αφορούν ρητά στην Ειδική Αγωγή ή στη Σχολική Ψυχολογία (βάσει του επίσημου τίτλου τους) και για τους οποίους ως εκ τούτου τεκμαίρεται η μη αναγκαιότητα εξέτασης της συνάφειας. Τίτλοι που κατά τα προηγούμενα έτη - προ της συγκρότησης της ανωτέρω επιτροπής - κρίνονταν ως συναφείς από τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης και που ρητά αναγράφουν Ειδική Αγωγή ή Σχολική Ψυχολογία (βλ. Παράρτημα III) δεν αποστέλλονται στο ΙΕΠ. Οι λοιποί τίτλοι αποστέλλονται στο ΙΕΠ από την οικεία Δ/νση Π.Ε. ή Δ.Ε. (βλ. και Μέρος Α΄ - παρ.4) συνοδευόμενοι, κατά περίπτωση, από την αναλυτική βαθμολογία ή το περιεχόμενο της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου.

Πλέον στην πρώτη επισήμανση της ανακοινοποιημένης εγκυκλίου αναφέρεται:

Με την αριθ. 8844/14-08-2015 (ΦΕΚ: 1720/17-8-2015/τ. Β) Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Προέδρου του Ι.Ε.Π. με θέμα «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)», συγκροτήθηκε Επιστημονική Επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με έργο να εξετάζει τις συνάφειες διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Προστέθηκε στην εγκύκλιο η ακόλουθη επισήμανση επί των μεταπτυχιακών και διδακτορικών:

Δεδομένου ότι ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας δεν επαρκεί για ενδελεχή εξέταση από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή του ΙΕΠ του συνόλου των ακαδημαϊκών τίτλων και παροχή σχετικής γνωμοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας ένταξης στους πίνακες υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ για το σχ.έτος 2015-16, μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί τίτλοι οι οποίοι κατά τα προηγούμενα έτη – προ συγκρότησης της προαναφερθείσας επιστημονικής επιτροπής του ΙΕΠ – είχαν κατατεθεί από τους υποψηφίους και κριθεί ως συναφείς από τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης δεν αποστέλλονται στο ΙΕΠ.

Στο ΙΕΠ αποστέλλονται από την οικεία Δ/νση ΠΕ ή ΔΕ μόνο οι μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί τίτλοι που υποβάλλονται για πρώτη φορά από υποψηφίους (συνοδευόμενοι κατά περίπτωση από την αναλυτική βαθμολογία και το πρόγραμμα σπουδών ή το περιεχόμενο της διδακτορικής διατριβής), ακόμη και αν ο τίτλος του ίδιου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είχε προσκομιστεί στο παρελθόν από λοιπούς υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία αποστολής των εν λόγω τίτλων θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες από τις Υπηρεσίας μας.

Τροποποιήθηκε το ακόλουθο χωρίο για το Πληροφοριακό Σύστημα:

Τέλος, σας ενημερώνουμε και σας εφιστούμε την προσοχή ότι στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσ/κού Π.Ε. & Δ.Ε. (Ο.Π.ΣΥ.Δ.), στο Φάκελο του εκπ/κού, έχει δημιουργηθεί υποενότητα με τίτλο «Ακαδημαϊκά προσόντα ένταξης στους πίνακες κατάταξης εκπ/κών ΕΑΕ», όπου καταχωρίζονται τα σχετικά προσόντα (π.χ. μεταπτυχιακά ΕΑΕ, σεμινάρια 400 ωρών). Σημειώνεται ότι καταχωρίζονται (με επιλογή από λίστα) μόνο οι μεταπτυχιακοί τίτλοι του Παραρτήματος III. Οι διδακτορικοί τίτλοι καταχωρίζονται χωρίς επιλογή από λίστα.

Το νέο χωρίο έχει ως εξής:

Τέλος, σας ενημερώνουμε και σας εφιστούμε την προσοχή ότι στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσ/κού Π.Ε. & Δ.Ε. (Ο.Π.ΣΥ.Δ.), στο Φάκελο του εκπ/κού, έχει δημιουργηθεί υποενότητα με τίτλο «Ακαδημαϊκά προσόντα ένταξης στους πίνακες κατάταξης εκπ/κών ΕΑΕ», όπου καταχωρίζονται τα σχετικά προσόντα (π.χ. μεταπτυχιακά ΕΑΕ, σεμινάρια 400 ωρών). Σημειώνεται ότι οι διδακτορικοί τίτλοι καταχωρίζονται με πληκτρολόγηση ενώ ειδικά για τους μεταπτυχιακούς τίτλους έχει δημιουργηθεί προς επιλογή στο ΟΠΣΥΔ σχετική αναπτυσσόμενη λίστα.

Αντικαταστάθηκε η προτελευταία παράγραφος: Επισημαίνεται ότι όλοι οι μεταπτυχιακοί-διδακτορικοί τίτλοι που δεν αφορούν ρητά στην Ειδική Αγωγή ή στη Σχολική Ψυχολογία (αντίγραφα των οποίων θα κρατούνται υποχρεωτικά στις οικείες Δ/νσεις) αποστέλλονται ταχυδρομικά στο ΙΕΠ: Γραφείο Προέδρου, οδός Αν. Τσόχα 36, 115 21 Αθήνα (βλ. και Επισήμανση επί των παρ. ε & στ του Μέρους Β΄ - Κεφ. Δ΄ - Δικαιολογητικά στη σελ. 15). Οι ανωτέρω τίτλοι θα αποστέλλονται με διαβιβαστικό στο οποίο θα αναγράφονται υποχρεωτικά – πέραν του τίτλου και του ιδρύματος – το Επώνυμο, το Όνομα, το Πατρώνυμο και ο Κλάδος, όπως αυτά εμφανίζονται (στις ενότητες Προσωπικά Στοιχεία και Κλάδοι) στο Φάκελο του εκπ/κού στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.. Το εν λόγω διαβιβαστικό θα κοινοποιείται, κατά περίπτωση, στα Τμήματα Α΄ των Δ/νσεων Διοίκ. Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. της Κ.Υ. με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στις ηλεκτρ. δ/νσεις: (Α/θμια) t09ppe1@minedu.gov.gr και (Β/θμια) t09pde1@minedu.gov.gr, αντίστοιχα.

Η νέα παράγραφος έχει ως εξής:

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας ένταξης στου πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ για το σχ. έτος 2015-16, αποστέλλονται στο ΙΕΠ μόνο οι ακαδημαϊκοί τίτλοι υποψηφίων οι οποίοι υποβάλλονται για πρώτη φορά από τους συγκεκριμένους υποψηφίους ακόμη και αν ο τίτλος του ίδιου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είχε προσκομιστεί στο παρελθόν από λοιπούς υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία αποστολής των εν λόγω τίτλων θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες από τις Υπηρεσίας μας.

Τέλος αφαιρέθηκε η λίστα των μεταπτυχιακών στην ΕΑΕ και Σχολική Ψυχολογία.

Η εγκύκλιος ΕΑΕ στο ορθό

Η πρώτη εγκύκλιος


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.