Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ό,τι κρύψεις από το Ε9 το τριπλοπληρώνεις - Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με διπλό έλεγχο η εφορία θα ελέγχει την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων και όποιος βρεθεί ότι αποκρύπτει στοιχεία θα καλείται να πληρώσει ακόμα και τρεις φορές το φόρο που του αναλογεί. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με πρώτη τον Οκτώβριο.

Θα διπλοπληρώσουν και θα τριπλοπληρώσουν στην εφορία ό,τι κρύψουν από το Ε9 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητήσει την πραγματική εικόνα της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων κι από τις βάσεις δεδομένων του Κτηματολογίου και της ΔΕΗ.

Έως τις 26 Αυγούστου μπορούν να δηλωθούν στο Ε9

-αγοραπωλησίες, δωρεές , γονικές παροχές,

-τακτοποιήσεις που έγιναν από 1/1/2014 έως 30/5/2015

Επίσης μεταβολές στην ακίνητη περιουσία το 2010, 2011, 2012 και 2013

Με βάση το Ε9 θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 . Η πρώτη δόση θα πληρωθεί τον Οκτώβριο.

Το Ε9 πρέπει να ξαναδούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ακόμα κι αν δεν άλλαξε κάτι στην περιουσία τους. Κι αυτό για να μη τρέχουν εκ των υστέρων. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέξουν την αναφορά του ορόφου αν έχουν διαμέρισμα για να πληρώσουν το ισόγειο ως ρετιρέ.

Να αναφέρουν τη λέξη ΚΕΝΟ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα για την έκπτωση του 20% ,να συμπληρώσουν σωστά τα εμπράγματα δικαιώματα για να μοιραστεί αναλογικά ο φόρος, να προσδιορίσουν την κατηγορία του κτίσματος στα αγροτεμάχια για να μην υπολογιστεί ως κατοικία η αποθήκη.

Μέχρι τις 26 Αυγούστου μπορούν να γίνουν κι αυτές οι διορθώσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.