Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

10 κλασικά μαθήματα από μαμάδες που τελικά εκτιμήσαμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαμάδες είναι πάντα απίκο για να δώσουν χρήσιμες συμβουλές που απλά δεν θέλουμε να ακούσουμε.

Μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιούμε πόσο δίκιο έχουν σε όλα και συνήθως λέμε τα ίδια και στα δικά μας τα παιδιά. Εδώ είναι μερικά κλασικά μαθήματα από μαμάδες, που ακούμε ξανά και ξανά και μάθαμε να…αγαπάμε!

«Κράτα χρήματα στην άκρη»

Πρέπει να το λένε όλες. Μπορεί να μην τις ακούμε, στο τέλος του μήνα όμως συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περιμένεις την ημέρα πληρωμής και να έχεις μπαγιάτικα αυγά στο ψυγείο σου. Καλά τα λες μαμά!

«Μάσα καλά το φαγητό σου»

Όσο τα παιδιά είναι μικρά το καταλαβαίνεις. Είναι πιο πρακτικό, γιατί τρώγοντας γρήγορα θα τελειώσεις και γρήγορα άρα περισσότερο χρόνος για παιχνίδι. Φυσικά τώρα ξέρουμε ότι το σωστό μάσημα είναι μία από τις βασικές αρχές της εθιμοτυπίας στο εστιατόριο.

«Να είσαι ευγενικός/η με τους γείτονες»

Οι γείτονες είναι παράξενοι! Γιατί να πρέπει να κάνουμε δημόσιες σχέσεις; Αλλά τελικά μάλλον η μαμά έχει δίκιο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί λίγη ζάχαρη ή ακόμα χειρότερα λίγος καφές.

«Μη χοροπηδάς στο κρεβάτι»

Ίσως η πιο διασκεδαστική δραστηριότητα της παιδικής μας ηλικίας, αλλά και η πιο "παράνομη". Το καταλάβαμε αμέσως όταν μεγαλώσαμε και χρειάστηκε να αγοράσουμε κρεβάτι με δικά μας χρήματα!

«Μοιράσου τη σοκολάτα με την αδερφή σου»

Αυτό είναι προφανές! Μα γιατί η αδελφή σου είναι εκείνη που θα πλουτίσει πρώτη και θα είναι διατεθειμένη να μοιραστεί πράγματα.

«Στρώσε το κρεβάτι σου»

Ναι, είναι πολύ βαρετό! Αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώνεις το βράδυ σε ένα στρωμένο κρεβάτι με αφράτα μαξιλάρια!

«Τρώγε τα λαχανικά σου»

Όλοι κρύβαμε τα μπιζέλια στις χαρτοπετσέτες μας. Mεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιήσαμε ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί αυτό το λαμπερό δέρμα είναι να τρώμε τα λαχανικά μας. Πλέον είναι γευστικά!

«Βούρτσιζε κάθε μέρα τα δόντια σου»

Πόσες φορές έχουμε πει ψέματα για αυτό το λόγο; Όχι λίγες πάντως. Φυσικά, μεγαλώνοντας καταλάβαμε την αξία της φρέσκιας αναπνοής. Ευχαριστώ και πάλι, μαμά!

«Πέρνα χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά»

Μικρά βαριόμασταν λίγο να τους επισκεφτούμε, παρόλο που μετά δεν θέλαμε να φύγουμε. Αλλά όταν μεγαλώσαμε καταλάβαμε ότι ο παππούς και η γιαγιά είναι η πιο μαγική πηγή άπειρης σοφίας και δεν πρόκειται να τους έχουμε για πάντα μαζί μας.

«Άκου με όταν σου μιλάω»

Εντάξει, μαμά! Τώρα αποδεικνύεται ότι όσα είπε είναι και σωστά. Ευχαριστούμε γιατί μας κάνετε καλύτερους ανθρώπους!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.