Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«Η ζωή μου ως μουσουλμάνος τραβεστί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία ενός διαφορετικού αγοριού από το Πακιστάν.

Ισλάμ και drag queen, προφανώς δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια πρόταση. Αλλά για τον Asifa Lahore, το ενδιαφέρον του για τα γυναικεία ενδύματα γεννήθηκε από τα λαμπερά σάρι που φορούσε η μητέρα του. Oι δύο πλευρές της ταυτότητάς του είναι άρρηκτα συνυφασμένες. Η απόφασή του να αφαιρέσει τη μπούρκα στη σκηνή δεν είναι απλώς μια προσπάθεια να πυροδοτήσει την οποιαδήποτε διαμάχη, αλλά μια εξερεύνηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

«Είμαι περήφανος που είμαι Βρετανός, με πακιστανική κληρονομιά, μουσουλμάνος και γκέι», λέει στη δημοσιογράφο της Telegraph, Olivia Goldhill.

«Σε τελική ανάλυση, δεν έχω όλες τις απαντήσεις και δε νομίζω ότι κάποιος έχει τις απαντήσεις όσον αφορά έναν άνθρωπο με θρησκευτική πίστη ο οποίος τυγχάνει να είναι και ομοφυλόφιλος. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι γκέι και μουσουλμάνος και ζω σε μια χώρα όπου έχω το δικαίωμα να ζω απελευθερωμένα», συμπληρώνει.

Ο Lahore συνειδητοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος σε νεαρή ηλικία, αλλά μεγαλώνοντας σε μια παραδοσιακή οικογένεια μουσουλμάνων, γνώριζε πολύ καλά την διαμάχη μεταξύ της θρησκείας και της σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Το γεγονός αυτό τον ανάγκασε να το κρατήσει κρυφό μέχρι την ηλικία των 23. Όταν τελικά ανοίχτηκε στους γονείς του, η πρώτη τους αντίδραση ήταν να τον πάνε στο γιατρό με τον παθολόγο.. Μην μπορώντας να χορηγήσει κάποια... φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς του απευθύνθηκαν στον Ιμάμη, ο οποίος του έδωσε δυο επιλογές: Είτε να παντρευτεί μια γυναίκα ή να ζει μια ζωή θρησκευτικής ευλάβειας συνοδευόμενης από αγαμία.

«Η έννοια της ομοφυλοφιλίας, δεν υπάρχει στην μουσουλμανική κουλτούρα», εξηγεί. Ο Lahore εξαναγκάστηκε να αρραβωνιαστεί με την πρώτη του ξαδέλφη στο Πακιστάν, αλλά έπειτα από έξι μήνες σχέσης, έβαλε τέλος σε αυτό το φιάσκο. «Απλά αντιστάθηκα και είπα ‘όχι’. Δεν μπορώ να καταστρέψω τη ζωή μιας γυναίκας με αυτό τον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι αν θέλω να παντρευτώ, θα το κάνω με έναν άντρα», λέει.

«Τι θα έκανα; Θα πήγαινα στη δουλειά, θα επέστρεφα και θα ζούσα μια ζωή μέσα στη θλίψη και την μοναξιά; Δε νομίζω ότι ο θεός με έστειλε στον κόσμο για να κάνω αυτό», είπε ο νεαρός στον Ιμάμη του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο νεαρός ανακάλυψε το drag show, στην ηλικία των 27, όταν εθελοντικά ανέβηκε στη σκηνή. Η όλη παράσταση έμοιαζε σαν αστείο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ο Lahore ένιωσε συνδεδεμένος με το ρόλο. «Μου επέτρεψε να επιστρέψω πίσω στην παιδική μου ηλικία, όπου έβλεπα τη μαμά μου να ετοιμάζεται, φορώντας τα φανταχτερά της φορέματα. Το drag είναι κάτι σαν γιορτή για εμένα», τονίζει.

Ο 32χρονος έλαβε μέρος στο ριάλιτι Drag Idol το 2011 και έγινε η φωνή των γκέι μουσουλμάνων στη Βρετανία.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.