Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Νέα πλοία γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 2.000 άτομα κατέφτασαν το πρωί από τα νησιά.

Νέα πλοία γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το πρωί της Τετάρτης από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Περίπου 500 άτομα μεταφέρθηκαν από τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, που μεταβαίνουν στη συνέχεια στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με προορισμό το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ένα δεύτερο καράβι, που ήρθε από τη Λέρο, την Κω και τη Ρόδο, μετέφερε στον Πειραιά περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Τελικός στόχος τους είναι να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη μέσω Σκοπίων και Σερβίας.

Σημειώνεται πως σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΟΗΕ τόνισε ότι σχεδόν 21.000 μετανάστες έφθασαν την προηγούμενη εβδομάδα διά θαλάσσης στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τη βία και τη φτώχεια στη Συρία, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Κάλεσε παράλληλα τις ελληνικές αρχές να τους παράσχουν επείγουσα βοήθεια παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα.

Μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καταγράφηκαν τόσες αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα όσες μέσα σε έξι μήνες το 2014 – όταν συνολικά 43.500 μετανάστες έφθασαν στη χώρα. «Ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών αυξάνεται δραματικά», υπογράμμισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.