Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η Lady Gaga κατά των σεξουαλικών επιθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένωσε τις δυνάμεις της με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Η Lady Gaga και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ασκήσουν πιέσεις ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία για την πάταξη των αυξανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής βίας που καταγράφονται σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, και ο Κουόμο απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τις νομοθετικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης να ψηφίσουν νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις.

Η έκκλησή τους πραγματοποιείται έπειτα από τα αποτελέσματα μελέτης τον περασμένο μήνα, η οποία διαπίστωσε ότι τα κρούσματα σεξουαλικής βίας στις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ έχουν προσλάβει «διαστάσεις επιδημίας» με περισσότερες από το 18% των φοιτητριών σε ένα πανεπιστήμιο να καταγγέλλουν απόπειρες βιασμού και βιασμούς κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους.

«Σήμερα, υπερβολικά πολλές φοιτήτριες πέφτουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης, ελάχιστοι από τους δράστες διώκονται και πολύ συχνά τα θύματα δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους για να αντιμετωπίσουν το τραύμα», αναφέρουν σε κοινό άρθρο τους στο περιοδικό Billboard η Lady Gaga και ο Κουόμο.

Οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης έχουν περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε νωρίτερα μέσα στον χρόνο ο Κουόμο και με το οποίο θα επεκταθεί το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης των σεξουαλικών επιθέσεων του State University της Νέας Υόρκης σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας.

Στη Νέα Υόρκη, καταγγέλλεται στις αρχές επιβολής του νόμου ποσοστό μικρότερο του 5% των βιασμών που διαπράττονται στις πανεπιστημιουπόλεις και μόλις το 16% των θυμάτων λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη, έγραψαν ο Κουόμο και η Lady Gaga.

«Επιδεινώνοντας την ήδη κακή κατάσταση, οι πανεπιστημιακές αρχές φοβούνται κάποιες φορές την αρνητική δημοσιότητα εις βάρος του ιδρύματός τους όταν οι επιθέσεις καταγγέλλονται στην αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι τα θύματα αυτά να μη στερούνται μόνο τη δικαιοσύνη, αλλά και την ευκαιρία να πουν δημοσίως την ιστορία τους. Το να παρέχεται η δυνατότητα να μιλάει κάποιος ανοιχτά για τέτοιες δύσκολες εμπειρίες είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανάρρωση του θύματος και για να μπορέσει αυτό να αποβάλει την ντροπή που συνεχίζει να ακολουθεί τις σεξουαλικές επιθέσεις».

Οι πανεπιστημιουπόλεις κατήγγειλαν σχεδόν 5.000 σεξουαλικά αδικήματα μόνο για το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Παιδείας που επικαλείται ο Κουόμο στην ιστοσελίδα του.
Την περίοδο εκείνη, καταγράφηκαν 365 σεξουαλικά αδικήματα από πανεπιστήμια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τα 72 ήταν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η 29χρονη Lady Gaga έχει ταχθεί δημοσίως στο πλευρό της κοινότητας ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί και Διαφυλικοί) και το 2012 εγκαινίασε το Ίδρυμα Born This Way που έχει ως έργο του την καταπολέμηση του bullying.

Σε περυσινή της συνέντευξη δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήταν 19 ετών από έναν παραγωγό και ότι το τραγούδι «Swine» (γουρούνι) από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Artpop» μιλάει για τον βιασμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.