Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αποφυλακίζεται ο «Μαύρος Πάνθηρας» Άλφρεντ Γούντφοξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εισαγγελικές αρχές σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστή.

Ο 68χρονος Άλφρεντ Γούντφοξ βγαίνει από τη φυλακή της Λουιζιάνα ύστερα από 43 χρόνια εγκλεισμού μετά από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Αποφυλακίζεται ο «Μαύρος Πάνθηρας» Άλφρεντ Γούντφοξ

Ο Γούντφοξ βρίσκεται στην απομόνωση στη φυλακή «Ανγκόλα» ή «Αλκατράζ του Νότου», όπως ονομάζεται, από τις 18 Απριλίου 1972, έπειτα από στάση των κρατουμένων που οδήγησε στο θάνατο δεσμοφύλακα. Έχει δικαστεί δύο φορές για το θάνατο του δεσμοφύλακα, αλλά και οι δύο δικαστικές αποφάσεις ανατράπηκαν αργότερα και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπρέιντι διέταξε την άνευ όρων απελευθέρωσή του και απαγόρευσε τη διεξαγωγή τρίτης δίκης με το επιχείρημα ότι δεν θα είναι δίκαιη. Τον περασμένο Νοέμβριο ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αποφασίσει την απελευθέρωση του κρατουμένου, αλλά η δικαστική απόφαση ακυρώθηκε με νεότερη δικαστική απόφαση σε πολιτειακό επίπεδο.

Ο δικαστής επικαλέσθηκε «εξαιρετικές περιστάσεις» στην απόφασή του για την άμεση απελευθέρωση του: την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του, την κράτησή του σε απομόνωση επί τέσσερις δεκαετίες και το γεγονός ότι έχει ήδη δικαστεί δύο φορές για ένα έγκλημα που συνέβη εδώ και 40 χρόνια.

Οι εισαγγελικές αρχές σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστή Μπρέιντι «ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτός ο δολοφόνος θα παραμείνει στη φυλακή και θα τιμωρηθεί για τις πράξεις του», σύμφωνα με εκπρόσωπο του γενικού εισαγγελέα της Λουιζιάνα.

Ο Γούντφοξ είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους που ήταν γνωστοί ως «Angola Three». Οι άλλοι δύο, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα.

Ο Χέρμαν Ουάλας, που έπασχε από καρκίνο του ήπατος, απελευθερώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2013, έχοντας περάσει 41 χρόνια στην απομόνωση. Στις 3 Οκτωβρίου, οι πολιτειακές αρχές απήγγειλαν και πάλι τις κατηγορίες εναντίον του ασκώντας έφεση στην απόφαση αποφυλάκισής του. Πέθανε στις 4 Οκτωβρίου πριν συλληφθεί.

Και οι τρεις υπήρξαν μέλη των Μαύρων Πανθήρων και επέμεναν ότι φυλακίστηκαν για εγκλήματα που δεν είχαν διαπράξει, με δικαστικές αποφάσεις οι οποίες ήταν αποτέλεσμα κακοδικίας. Διεθνείς εκστρατείες έχουν πραγματοποιηθεί με αίτημα την απελευθέρωσή τους.

Και οι τρεις βρίσκονταν στην απομόνωση στη φυλακή «Ανγκόλα», που πήρε το όνομά της από τη φυτεία που βρισκόταν προηγουμένως στη θέση αυτή, όπου δούλευαν σκλάβοι που μεταφέρονταν από την Αφρική.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.