Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ισπανικό θέρετρο απαγορεύει το αλκοόλ στο δρόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ήρθαμε εδώ να γίνουμε τύφλα», απαντά Βρετανίδα τουρίστρια.

Σε ισχύ τέθηκαν στο θέρετρο Magaluf της Μαγιόρκας οι νέοι κανονισμοί που απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο από τις 10 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. Δεν φαίνεται πάντως να πτοούνται οι ξέφρενοι Βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ισπανία ακριβώς για να απολαύσουν άφθονο αλκοόλ και χαλάρωση- ή και… κατάρρευση…- των αναστολών τους.

Οι πινακίδες που γράφουν «Δεν επιτρέπεται το αλκοόλ στο δρόμο» ή «Κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο» δεν φαίνεται να είχαν απήχηση στους Βρετανούς που κάνουν τις διακοπές τους στο ισπανικό θέρετρο.



Όπως έχουμε πολλάκις δει να συμβαίνει στο παρελθόν, υπήρξαν εντάσεις και καβγάδες ενώ αρκετά περιπολικά έσπευσαν να παρέμβουν για να χωρίσουν νεαρούς που τραγουδούσαν ύμνους ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η στάση πολλών τουριστών συμπυκνώνεται στη δήλωση της 19χρονης Hannah MacDonald από τη Σκωτία: «Ήρθαμε εδώ για έναν σκοπό, ήρθαμε για να γίνουμε πίτα και αγαπούμε τη ζωή, δεν είμαστε εδώ για να ανησυχούμε σχετικά με το ποτό στο δρόμο, αυτό το κάνουμε αρκετά στη Σκωτία», είπε. «Ρίξτε μου πρόστιμο, κάντε ό,τι θέλετε, θα γίνω τύφλα στο δρόμο και δεν με νοιάζει».



Με τους κανονισμούς πάντως, που επιχειρούν να αναμορφώσουν την εικόνα του θέρετρου, διαφωνούν και ορισμένοι από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Ποιο είναι το πρόβλημα αν οι άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο με αλκοόλ σε πλαστικά ποτήρια; Είναι ακόμα η αρχή της σεζόν αλλά αν η αστυνομία αρχίσει να επεμβαίνει αυστηρά αυτό θα αποτρέψει τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν εδώ», λέει ο 56χρονος ιδιοκτήτης μπαρ Juan Pedro Leon, «αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια 1000 θέσεων εργασίας από την τοπική οικονομία».

Ένας άλλος ιδιοκτήτης μπαρ εκφράζει τον προβληματισμό του για το είδος τουριστών που προσελκύει η περιοχή, εκτιμώντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν απαλλαγεί από την κουλτούρα του «all included». «Υπάρχουν μπαρ που προσφέρουν αλκοόλ χωρίς όριο έναντι 15 ευρώ, υπάρχουν και ξενοδοχεία που το κάνουν. Δίνουν στα παιδιά άφθονο αλκοόλ σε χαμηλές τιμές οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που γίνονται φασαρίες», εξηγεί.

«Τώρα τα πράγματα είναι ήσυχα αλλά όταν θα είναι εδώ 30.000 άνθρωποι το καλοκαίρι, πώς θα τους εμποδίσουν από το να πίνουν στο δρόμο; Οι αστυνομικοί θα τους αρπάζουν τα ποτά από τα χέρια;» διερωτάται.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.