Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΕΔΕ: Παρεμβάσεις για την Δημοτική Αστυνομία και την παράταση του τρέχοντος ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας επιδιώκει η ΚΕΔΕ

Ζητά από την κυβέρνηση χρηματοδότηση.

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας άμεση συνάντηση με αντικείμενο την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τη χρηματοδότησή της. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνάντησης και θέματα που συνδέονται με την κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με τον πρόσφατο νόμο περί επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, «αφενός δεν αντιμετωπίζονται συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των Δήμων».

Το θέμα έθσε εκτός ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν μεταφερθεί οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας και ο Δήμος της Αθήνας αδυνατεί να την καλύψει.


Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη , τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ήδη μειωμένους προυπολογισμούς του Δήμου και πως πρέπει να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισήμανε ακόμη τον μικρό αριθμό πρώην δημοτικών αστυνομικών που έχει δεχθεί να επιστρέψει στους Δήμους, με αποτέλεσμα σε πολλούς να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει.

-----------------

Παράταση του τρέχοντος ΕΣΠΑ ζητά από κυβέρνηση και ΕΕ η ΚΕΔΕ

Κάνει λόγο για κίνδυνο να χαθούν τα αδιάθετα ποσά.

Να παραταθεί ένα χρόνο και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ζητά το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να αποστείλει το σχετικό αίτημα, τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, όσο και προς την αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτου.

Το θέμα έθεσε εκτός ημερησίας διατάξεως, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, ο οποίος επισήμανε ότι λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων, έχουν σταματήσει στους Δήμους σχεδόν όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τα οποία δεν είναι δυνατόν πλέον να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπου ολοκληρώνεται κανονικά το τρέχον πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος της Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, επισήμανε ότι αν δεν παραταθεί το τρέχον ΕΣΠΑ, θα χαθούν και τα αδιάθετα ποσά που υπάρχουν ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι η παράταση είναι αναγκαία, διότι ενώ γίνεται η πιστοποίηση της εκτελεσθείσας εργασίας για κάθε έργο, οι αρμόδιες διαχειριστικές αρχές, δεν δύνανται να προχωρήσουν σε εντολή πληρωμής τους, ή οι εκδοθείσες εντολές δεν υλοποιούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος ελλείψει πόρων, με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η καθυστέρηση αυτή της εκτέλεσης των έργων, οδηγεί στη μη ολοκλήρωσή τους μέχρι 31ης Δεκεμβρίου 2015, οπότε λήγει η περίοδος επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013, με συνέπεια, όχι μόνο να μην αποπληρωθούν από τους κοινοτικούς πόρους τα έργα αυτά, αλλά να ζητήσει η ΕΕ από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.