Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νέο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τμήματα του ΑΠΘ.

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2015-16 θα λειτουργήσει νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των Τμημάτων Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής και Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση».

Το εν λόγω μεταπτυχιακό έχει εγκριθεί με ΦΕΚ στο οποίο παρουσιάζονται αρκετά στοιχεία. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής, τον τρόπο λειτουργίας, το πρόγραμμα σπουδών κλπ. θα αναρτηθούν σύντομα.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραθέτουμε στοιχεία από την εγκριτική απόφαση όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ.

Γενικές Διατάξεις

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση», σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του ν.3685/2008 (Α΄ 148) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αντικείμενο − Σκοπός

Αντικείμενο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση» είναι η έρευνα στον χώρο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης με έμφαση στην ποιότητα και την εισαγωγή καινοτομιών στην εκπαίδευση, η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναφορικά με ζητήματα Διοίκησης Εκπαιδευτικών μονάδων και ειδικότερα Διοίκησης Ποιότητας και εφαρμογών καινοτομιών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Σκοπός του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση Ποιότητας και Καινοτομικές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση»» είναι να προσφέρει στους φοιτητές του τις απαραίτητες ερευνητικές δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρίες και γενικότερα δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς:

να αναπτυχθούν σε θέσεις στελεχών διοίκησης ποιότητας και καινοτομίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όλους τους ευέλικτους θεσμούς συνεχούς εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης,

να ασκούν αποτελεσματικά το έργο της Διοίκησης Εκπαιδευτικών μονάδων και οργανισμών να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Διοίκησης Ποιότητας και εισαγωγής και ανάπτυξης καινοτομιών σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς, με την ευρεία του όρου έννοια

να στελεχώσουν θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο τον σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών ποιότητας, εισαγωγής και ανάπτυξης εκπαιδευτικών καινοτομιών και εισαγωγής και προώθησης νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι

Το Δ.Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτομικές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση».

Κατηγορίες πτυχιούχων

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Χρονική Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τέσσερα(4) εξάμηνα για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, ενώ για το μερικής φοίτησης η διάρκεια είναι δύο επιπλέον εξάμηνα. Άρθρο 6 Πρόγραμμα Μαθημάτων Κατά τη διάρκεια των σπουδών οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται

α) σε παρακολούθηση 9 μαθημάτων που θα συμπληρώνουν 90 ECTS και

β) εκπόνηση διπλωματικής εργασίας (30 ECTS).

Συνολικά απονέμονται 120 ECTS.

Τα μαθήματα του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

A΄ Εξάμηνο (30 ECTS)

Οργάνωση − διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων (10 ECTS)

Εκπαιδευτική πολιτική, καινοτομία και αλλαγή στην εκπαίδευση (10 ECTS)

Μεθοδολογία έρευνας (10 ECTS)

Β΄ Εξάμηνο (30 ECTS)

Τεχνολογία και καινοτόμες εφαρμογές στην εκπαίδευση (10 ECTS)

Διοίκηση ολικής ποιότητας σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς (10 ECTS)

Διαπροσωπικές σχέσεις, αλληλεπίδραση και καινοτόμες εφαρμογές στο εκπαιδευτικό περιβάλλον (10 ECTS)

Γ΄ Εξάμηνο (30 ECTS)

Οικονομικά της εκπαίδευσης (10 ECTS)

Ευρωπαϊκοί εκπαιδευτικοί θεσμοί (10 ECTS)

Ηγεσία − ειδικά θέματα οργανωσιακής συμπεριφοράς (10 ECTS)

Δ΄ Εξάμηνο (30 ECTS)

Συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (30 ECTS)

Το πρόγραμμα παρέχεται και ως μερικής φοίτησης. Η ανακατανομή των μαθημάτων στα επιπλέον εξάμηνα του προγράμματος μερικής φοίτησης γίνεται με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και αναφορά στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών. Το πρόγραμμα παρέχεται στην Ελληνική Γλώσσα και στην Αγγλική.

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός εισακτέων στο Δ.Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές κατ’ έτος.

Υλικοτεχνική Υποδομή

Για τη λειτουργία του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή των συνεργαζόμενων τμημάτων, η οποία περιλαμβάνει χώρους διδασκαλίας κατάλληλα εξοπλισμένους με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιβλιοθήκες, εργαστήρια με ειδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Κόστος Λειτουργίας

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3685/2008 το 65% του συνολικού κόστους λειτουργίας του Δ.Π.Μ.Σ. υπολογίζεται σε 39.000 ευρώ. Επίσης στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι το ανωτέρω κόστος θα καλυφθεί από δίδακτρα καθώς και άλλες πηγές (δωρεές, παροχές, κληροδοτήματα, χορηγίες, ερευνητικά προγράμματα, κλπ.).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.