Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Let’s do it»: «Ο εθελοντισμός είναι κινητήρια δύναμη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην εθελοντική δράση καθαρισμού των δασών του «Let’s do it» σε Υμηττό και Πεδίον του Άρεως ο Γιάννης Τσιρώνης.

Τον Υμηττό (αναδασωμένη πλαγιά στην Άνω Γλυφάδα) και το Πεδίον του Άρεως, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού «Let's Do It» που φέτος φιλοξενείται στην Ελλάδα.

Την δράση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής.

«Σήμερα είμαστε όλοι εθελοντές» δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας ότι «με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Είναι κινητήρια δύναμη. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας».

Ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ, μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνεχάρη τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό των δασών και άκουσε από κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την υποβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

--------------

Η Ήπειρος στήριξε το «Let’s do it»

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε η καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Εκατοντάδες πολίτες σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, την 'Αρτα, τα Ιωάννινα, την Παραμυθιά ,τον Αχέροντα ποταμό, συμμετείχαν σήμερα στη μεγαλύτερη ίσως και γρήγορα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, στο ''Let's do it".

Μέλη οργανώσεων και συλλόγων, μαθητές και φοιτητές, ακόμη και αλλοδαποί, με εντυπωσιακή τη συμμετοχή κυρίως των μικρών παιδιών, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Από το πρωί κατά ομάδες οι πολίτες με τα απαραίτητα σύνεργα, όπως σακούλες και εργαλεία, καθάρισαν πάρκα, δρόμους ,γειτονιές σε πόλεις και χωριά. Μαζί με τους εθελοντές συμμετείχαν και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,διαμηνύοντας πως μπορεί να προστατευτεί το περιβάλλον και ο κάθε τόπος να είναι καθαρός, όταν υπάρχει συνεργασία των Δήμων με τους πολίτες.

--------------

Καθάρισαν το δάσος στο Διαλεχτό Τρικάλων

Συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές.

Η συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από τα Τρίκαλα και το εκφρασμένο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν τα δύο στοιχεία που κυριάρχησαν στη σημερινή εκδήλωση στο δάσος Διαλεχτού.

Με αφορμή την περιβαλλοντική διοργάνωση με εθελοντικό χαρακτήρα, Let's do it Greece, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, μετονομάζοντας το σε... Let's do it Trikala. Απέδειξαν, έτσι, ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία μπορεί να ενεργοποιηθεί, όταν βρει πρόσφορο έδαφος και την κατάλληλη παρακίνηση. Κάτι που στα Τρίκαλα έγινε στο πλαίσιο του Let's do it Greece, αλλά όχι μόνο. Διότι η συγκεκριμένη προσφορά των πολιτών, απετέλεσε την αρχή μιας γενικότερης εκστρατείας για καθαρισμό όλων των αλσών, αλσυλλίων και δασών του Δήμου Τρικκαίων.

Δεν έγινε μόνο καθαρισμός του όμορφου πλατανόδασους Διαλεχτού, αλλά και νέα κιόσκια παραγγέλθηκαν – καθώς τα παλιά είχαν αφεθεί να σαπίζουν -, ενώ επιδιορθώθηκαν και οι ξύλινες παιδικές χαρές.

Για τον λόγο αυτόν, στη σημερινή δράση συμμετείχαν και υπηρεσίες του Δήμου εθελοντικώς.




Πηγή: http://www.newsbeast.grhttp://www.newsbeast.gr , http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.