Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έλληνες διασώστες στο Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χώρα μας συνδράμει στις επιχειρήσεις ανεύρεσης επιζώντων από το σεισμό.

Κλιμάκιο εκπαιδευμένων και διασωστών του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και του ΕΚΑΒ, αναχωρεί σήμερα για το Νεπάλ, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησε άμεσα τον μηχανισμό διάσωσης, μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Έθνη κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ.

Στο πλαίσιο της αποστολής βοήθειας, η 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας - Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ, με δυο διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναχωρεί για το Νεπάλ, στις 20.00, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με ειδική πτήση της Aegean.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα υπήρξε από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Απριλίου, σχετικά με το αίτημα βοηθείας του Νεπάλ, καθώς και από τα πρώτα κράτη-μέλη που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα χώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.