Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το γνωρίζατε; Η καισαρική τομή φέρνει αλλεργίες στα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις μέλλουσες μητέρες, που μπορεί να αναρωτιούνται ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του φυσιολογικού τοκετού ή της καισαρικής τομής, έρχεται μια μελέτη του Henry Ford Hospital, που δείχνει ότι η καισαρική τομή κάνει τα μωρά ευαίσθητα στην ανάπτυξη αλλεργιών από την ηλικία των δύο ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά, που γεννιούνται με καισαρική τομή, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες σε σύγκριση με εκείνα, που γεννιούνται με φυσικό τρόπο, όταν εκτίθενται στο ίδιο υψηλά επίπεδα αλλεργιογόνων στο σπίτι, όπως εκείνων που προέρχονται από σκύλους, γάτες και τα ακάρεα της σκόνης.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας σε ετήσια συνάντηση στο Σαν Αντόνιο.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας προωθούν περαιτέρω την υπόθεση ότι η πρώιμη παιδική έκθεση σε μικροοργανισμούς επηρεάζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την εμφάνιση των αλλεργιών», λέει η Cole Johnson , πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Henry Ford και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Πιστεύουμε ότι η έκθεση ενός μωρού σε βακτήρια στο κανάλι γέννησης επηρεάζει σημαντικά το ανοσοποιητικό τους σύστημα».

Ο Δρ Johnson λέει ότι κατά την καισαρική τομή τα μωρά έχουν ένα μοτίβο των «επικίνδυνων» μικροοργανισμών στο γαστρεντερικό σωλήνα τους, που μπορεί να τα κάνει πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη E ή IgE , όταν εκτίθενται σε αλλεργιογόνα . Η ουσία IgE συνδέεται με την ανάπτυξη των αλλεργιών και του άσθματος.

Για τη μελέτη του Henry Ford οι ερευνητές προσπάθησαν να αξιολογήσουν το ρόλο της πρώιμης έκθεσης σε αλλεργιογόνα και πώς επηρεάζεται αυτή η έκθεση από την καισαρική τομή.

Στην έρευνα εξέτασαν 1.258 νεογνά την περίοδο 2003-2007, και οι επιστήμονες αξιολόγησαν σε διαστήματα ενός μήνα, έξι μηνών, ενός χρόνου και δύο χρόνων. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από διάφορα αντικείμενα, από δείγματα αίματος ομφάλιου του μωρού από τη μητέρα, το μητρικό γάλα και την οικιακή σκόνη, ενώ συνυπολόγισαν οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών ή άσθματος, τις μεταβλητές της εγκυμοσύνης, την ύπαρξη κατοικίδιων ζώων, την έκθεση στον καπνό τσιγάρου, τις ασθένειες του μωρού και τα φάρμακα, που του χορηγήθηκαν.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.