Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τα windows 10 με μια πρώτη ματιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη νέα έκδοση build 10061 των Windows 10 Technical Preview (δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που διατίθενται πριν την επίσημη κυκλοφορία του) κυκλοφόρησε η Microsoft παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να δουν τα νέα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα αυτή έκδοση περιέχει περισσότερα χαρακτηριστικά, τα οποία πρόκειται να ενσωματωθούν στα Windows 10, σε σχέση με την προηγούμενη (build 10051).

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο χρήστης μόλις ανοίξει το νέο λειτουργικό σύστημα είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει – για μια ακόμα φορά - στο μενού Έναρξης. Το πλαίσιο που ανοίγει πλέον είναι πιο φαρδύ και περιλαμβάνει δύο στήλες αντί για μία, ένα χαρακτηριστικό που θυμίζει ιδιαίτερα τα Windows 8. Ωστόσο, η νέα έκδοση παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους του μενού σε μικρότερες ή μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επίσης το «κουμπί» Απενεργοποίησης έχει μεταφερθεί από το πάνω δεξί μέρος του μενού Έναρξης στο κάτω αριστερό. Η αλλαγή αυτή μπορεί να φαντάζει αμελητέα, αλλά σίγουρη θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι χρήστες των desktop συστημάτων.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που ενσωματώνει η νέα έκδοση build 10061 είναι το μαύρο θέμα, το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το οποίο «βάφει» στο ανάλογο χρώμα το μενού Έναρξης, την γραμμή Εργαλείων και τo Κέντροo Ενεργειών. Το μενού Έναρξης και η γραμμή Εργαλείων έχουν αποκτήσει μια κάποια διαφάνεια, επιτρέποντας να φαίνεται ελαφρώς η οθόνη πίσω τους. Όπως υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό PC World σε σχετικό του άρθρο, το εφέ της διαφάνειας αποτελεί μια όμορφη πινελιά, η οποία όμως δεν προκαλεί σύγχυση με το background. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει από το μενού Εξατομίκευσης.

Σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται επίσης στις εφαρμογές της αλληλογραφίας και του ημερολογίου που είναι διαθέσιμες στην έκδοση build 10061 του Technical Preview των Windows.

Η εφαρμογή της αλληλογραφίας εισάγει ένα νέο σχεδιασμό, όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το φόντο προσθέτοντας όποια εικόνα επιθυμεί. Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχει, επίσης, εμφανείς ομοιότητες με το Office Word .

Επιπλέον, μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στην εφαρμογή του Ημερολογίου, παρέχοντας στο χρήστη περισσότερες δυνατότητες οργάνωσης καθώς και υποστήριξη στο ημερολόγιο της Google. Σε αντίθεση με τις ίδιες εφαρμογές στα Windows 8, το Ημερολόγιο και η Αλληλογραφία στα 10 αντιδρούν ταχύτατα στις εντολές.

Ένα χαρακτηριστικό που πιθανόν έχει λείψει στους χρήστες των παλαιότερων εκδόσεων των Windows είναι η πασιέντζα, η οποία ενσωματώνεται στην έκδοση build 10061, ωστόσο δεν θα περιλαμβάνεται στο μενού Έναρξης.

Στη νέα αυτή έκδοση περιέχεται μια νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων που πιθανόν αντιμετωπίσουν οι χρήστες, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με αντιπροσώπους της Microsoft που θα τους βοηθήσουν για τη διόρθωση του προβλήματος. Βέβαια, η εφαρμογή αυτή δεν λειτουργεί κανονικά στην build 10061, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα εμπεριέχεται στην επίσημη έκδοση του λειτουργικού.

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα μέσα Ιουλίου, αλλά μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα την ακριβή ημερομηνία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.