Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Διάσταση απόψεων για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμόρφωση αντικειμενικής εικόνας πριν τις οριστικές αποφάσεις.

Προβληματισμό δημιουργεί η γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης μετά από σχετική ερώτηση καθώς αυτή φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τάσου Κουράκη ο οποίος ανέφερε στη Βουλή ότι καταργούνται οι ΣΕΚ χωρίς βέβαια να δώσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Εντούτοις στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι η πλήρωση θέσεων με επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών των εν λόγω Σχολών θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους προκειμένου να οργανώσουν τις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης για την έναρξής τους το επόμενο σχολικό έτος και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες κατάρτισης που προσφέρονται στις εν λόγω δομές.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο κ. Μπαλτάς αναφέρεται ότι πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι πάντα πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τον θεσμό των ΣΕΚ, να διαμορφώσει μια αντικειμενική εικόνα τον βαθμό που ανταποκρίνεται η ελληνικό νεολαία στα πιλοτικά 17 προγράμματα που θα λειτουργήσουν με τη νέα σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπόλοιπες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχουν ήδη ιδρυθεί θα λειτουργήσουν ανάλογα με τις ανάγκες των υποψηφίων καταρτιζόμενων στην Επικράτεια και τις δυνατότητες υποστήριξης των ζητούμενων ειδικοτήτων ανά περιφέρεια.

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού Μαυρώτα και Φωτήλα που μεταξύ των άλλων ζητούσαν να μάθουν πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να οργανωθούν και να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες (96) συνολικά ΣΕΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.