Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι 10 μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, το τραπεζικό σύστημα, την αναμόρφωση του ΦΠΑ αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, θα κοστολογηθούν άμεσα για να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό. Mε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει:

" Το Υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων.

Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά".

Yπενθυμίζεται πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στις 11 Μαρτίου προέβλεπε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα συνέλεγαν στοιχεία έως σήμερα 20 Μαρτίου προκειμένου να επιτραπεί στις 23 Μαρτίου στο «Brussels Group» να συνέλθει στην βελγική πρωτεύουσα για να εξετάσει τα περαιτέρω βήματα.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι:

1. Μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης. Εξάλειψη των «παραθύρων» πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συγκεντροποίηση στα συνταξιοδοτικά ταμεία, κατάργηση στις χρεώσεις υπέρ τρίτων.

2. Εκσυγχρονισμός πτωχευτικού νόμου, αντιμετώπιση εκκρεμών υποθέσεων. Θα αντιμετωπιστούν τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια λαμβάνοντας υπόψη τη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κάθε δυσμενή επίπτωση στη δημοσιονομική θέση της κυβέρνησης.

3. Όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών για ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο. Αναθεώρηση στις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και επί της ουσίας.

4. Άρση σε εμπόδια στον ανταγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Καλύτερη διαχείριση της γης με έμφαση σε χωροταξικό σχεδιασμό, χρήση γης, οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου.

5. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

6. Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού. Αυτές οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.

7. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής

8. Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου

9. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος

10. Πάταξη λαθρεμπορίου σε καύσιμα - τσιγάρα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.