Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Έκτακτα μέτρα στα σχολεία για την έκλειψη Ηλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σχολεία να μεριμνήσουν ώστε όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής έκλειψης ηλίου, από τις 10.30 ως τη μία το μεσημέρι, ζητά με με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Με επείγουσα εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Αναστάσιος Κουράκης καλεί τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ' όλη τη διάρκεια της έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας υπάρχει μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού.

Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την αύριο Παρασκευή μπορούν να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναστέλλονται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.