Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τα κενά στα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κενά ανά ειδικότητα.

Η Ειδική Αγωγή εκπέμπει «SOS» όπως έχει γράψει το newsbeast.gr επικαλούμενο και πληροφορίες του Προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ –ΣΤΕΛΛΑ κ. Βούγια.

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου σε πολλές σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράφεται μεγάλος αριθμός κενών σε διδακτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Αποκαλυπτικά είναι τα αριθμητικά δεδομένα του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή. Τα κενά ανέρχονται σε 81 ενώ αν προσθέσουμε τα κενά σε ώρες που στέλνουν κάποιες σχολικές μονάδες προκύπτει ότι φθάνουν τα 90. Επίσης αρκετά κενά καταγράφονται σε Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό.

Το θέμα των κενών στα ειδικά σχολεία και συγκεκριμένα στο ειδικό σχολείο Τρικάλων, όπως έγραψε το newsbeast.gr, τέθηκε στη Βουλή. O Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ειδικά στο θέμα της Ειδικής Αγωγής -ένα θέμα που όλοι το βλέπουμε με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον- το Υπουργείο προσπαθεί να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, όλα τα ζητήματα .

Αναφορά έγινε και στην Κοινωφελή Εργασία μέσω της οποίας αναμένονται προσλήψεις σε προσωπικό, εκτός των εκπαιδευτικών, στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός ότι «πέρα από αυτό όμως έχουμε λάβει ειδική μέριμνα, ώστε αυτά να υπαχθούν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ώστε να στείλουμε και επιπλέον προσωπικό μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εγκριθεί».

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιοριστικών του διατάξεων και των εγκεκριμένων από τα αρμόδια όργανα πιστώσεων πραγματοποιεί υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε συνεργασία με τις περιφερειακές Υπηρεσίες του, την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων και όλους τους άλλους φορείς, προκειμένου να πετύχει έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2014.

Τα κενά που καταγράφονται ανά ειδικότητα είναι τα ακόλουθα:



Πηγή: Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.