Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πεκίνο: «Μπλόκο» στις μετρήσεις της αμερικανικής πρεσβείας για την ατμοσφαρική ρύπανση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στον πάροχο μίας δημοφιλούς εφαρμογής των smartphones να αφαιρέσει τα στοιχεία που παρέχει η αμερικανική πρεσβεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το μέτρο λαμβάνεται τη στιγμή που η κινεζική πρωτεύουσα, η οποία ασφυκτιά μέσα σε σύννεφο ατμοσφαιρικών ρύπων που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια συναγερμού, έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει μία υγιεινή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής του Apec (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού).

Παράλληλα με τα στοιχεία των επίσημων μετρήσεων για την ατμοσφαιρική ρύπανση που ανακοινώνονται από τις κινεζικές αρχές, δίνονται στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα των μετρήσεων της αμερικανικής πρεσβείας, τα οποία θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστα από τους κατοίκους του Πεκίνου.

Μία εφαρμογή , η "Air Quality Index", επιτρέπει την εμφάνιση των στοιχείων, τόσο των επίσημων μετρήσεων όσο και των μετρήσεων της αμερικανικής πρεσβείας, στις οθόνες των smartphones.

"Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να δίνουμε τα στοιχεία των μετρήσεων της πρεσβείας για την ποιότητα του αέρα στο λογισμικό μας. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας", ειδοποίησε με email εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το Πεκίνο έθεσε ως στόχο τη μείωση κατά 40% του επιπέδου ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής του Apec.

Ωστόσο, σήμερα, το επίπεδο της ρύπανσης στον ουρανό της κινεζικής πρωτεύουσας ήταν 10 φορές υψηλότερο από το ανώτατο όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο απέκλεισαν στη συνέχεια οι κινεζικές αρχές.

"Αυτές τις μέρες το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να ελέγχω την ποιότητα του αέρα ελπίζοντας ότι το νέφος δεν είναι είναι πολύ πυκνό, ώστε οι προσκεκλημένοι μας να αισθάνονται καλύτερα", δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου χθες το βράδυ.

Ωστόσο, μέχρι το τέλος του δείπνου, το επίπεδο της ρύπανσης είχε φθάσει στο επίπεδο "πολύ επιβλαβές", σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικανικής πρεσβείας.

Περισσότερα από 2.000 εργοστάσια έχουν σταματήσει την παραγωγή τους, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει δραστικά περιορισθεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.