Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ως «ύποπτα κρούσματα» του Έμπολα χαρακτηρίζονται δυο θάνατοι στο Μαλί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλείνει όλες τις χερσαίες εισόδους της από τη Γουινέα η χώρα.

«Πολύ ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα» χαρακτηρίζονται οι θάνατοι δυο ανθρώπων στο Μαλί, τα οποία συνδέονται με τον θάνατο ενός ιμάμη από τη Γουινέα σε μια κλινική του Μπαμακό, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το Μαλί αποφάσισε να κλείσει όλες τις χερσαίες εισόδους της από τη Γουινέα εκτός από μία στην οποία έχουν ενισχυθεί οι υγειονομικοί έλεγχοι, μετά την άφιξη ασθενών με τον ιό Έμπολα από τη γειτονική χώρα, επεσήμανε ο Μαχαμανού Καμαρά υπουργός Ενημέρωσης και Επικοινωνιών.

Ο συναγερμός ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ μετά τον θάνατο ενός νοσοκόμου της κλινικής Παστέρ, ο οποίος φρόντιζε τον ιμάμη που έφτασε στο Μπαμακό από τη Γουινέα στις 27 Οκτωβρίου, και ενός φίλου του που είχε πάει να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την υγειονομική έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Ένας γιατρός από το Μαλί, που είχε έρθει σε επαφή με τον νοσοκόμο που πέθανε από τον ιό Έμπολα, είναι θετικός», επεσήμανε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε τη μόλυνση του γιατρού αυτού, που έως τώρα θεωρούνταν ύποπτο κρούσμα, ενώ πρόσθεσε ότι νοσηλεύεται «στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

«Εξάλλου εξετάσεις γίνονται σε δύο ακόμη ασθενείς που έχουν πεθάνει και οι οποίοι θεωρούνται πολύ ύποπτα κρούσματα. Αναμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε για την ακρίβεια των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για δύο ανθρώπους που πέθαναν σε ένα σπίτι στο Μπαμακό, απ’ όπου πέρασε η σορός του ιμάμη, η ίδια ιατρική πηγή απάντησε θετικά.

Εξαιτίας της ιδιότητάς του, η σορός του ιμάμη πλύθηκε βάσει του παραδοσιακού τελετουργικού σε ένα τέμενος στην πρωτεύουσα του Μαλί, μια πρακτική που απαγορεύεται στην περίπτωση που ο νεκρός είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, καθώς τα πτώματα είναι ιδιαίτερα μολυσματικά. Στη συνέχεια ο νεκρός ιμάμης μεταφέρθηκε στην πόλη Κουρεμαλέ στα σύνορα με τη Γουινέα για την κηδεία του, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Ο Καμαρά ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί «σε διάστημα 72 ωρών ένα κέντρο απομόνωσης στο χωριό Κουρεμαλέ, από την πλευρά του Μαλί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.