Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Συντελεστές βαρύτητας, σχολικά εγχειρίδια, Τράπεζα Θεμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση της ΟΕΦΕ με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε. κ.Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σ.Ε.Φ.Α., κ.Μπάμπη Νικολάου και κ.Σπύρο Δαμιανό αντίστοιχα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κ.Σωτήριο Γκλαβά στα γραφεία του στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση για το Νέο Λύκειο: Τράπεζα Θεμάτων, Συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων, Διδακτέα και Εξεταστέα ύλη. Η συζήτηση διήρκησε μία ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

To newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης. Ο κ. Βαφειαδάκης μας ανέφερε ότι ο κ. Γκλαβάς δήλωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι συντελεστές βαρύτητας ενώ έδωσε και την πληροφορία ότι δεν θα υπάρχουν κοινές σχολές στα επιστημονικά πεδία όπως συμβαίνει σήμερα όπου τα παιδαγωγικά για παράδειγμα εντάσσονται και στο 1ο και στο 2ο επιστημονικό πεδίο.

Όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων στα μαθηματικά ο κ. Βαφειαδάκης δήλωσε ότι θα εμπλουτιστεί η Τράπεζα για το μάθημα των μαθηματικών της Β Λυκείου όπου τα θέματα που ανακοινώθηκαν ήταν 50 για την Άλγεβρα και 46 για τη Γεωμετρία. Επίσης το ΙΕΠ καταβάλει προσπάθεια ενοποίησης των θεμάτων, ομογενοποίησης όπως μας ανέφερε επακριβώς ο κ. Βαφειαδάκης.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ έθεσε και το θέμα των νέων σχολικών εγχειριδίων για τα οποία ειπώθηκε από τον κ. Γκλαβά ότι δεν θα υπάρξουν εξ ολοκλήρου καινούργια εγχειρίδια για την επόμενη χρονιά αλλά θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στα ήδη υπάρχοντα και θα ενταχθούν κάποια κεφάλαια που δεν υπάρχουν στα σημερινά βιβλία.

Να αναφέρουμε ότι με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας φέρνει κάποιες αλλαγές όσον αφορά τα μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ Λυκείου. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr προστίθεται η πληροφορική ενώ αφαιρείται η λογοτεχνία. Για το μάθημα της λογοτεχνίας, όπως προέκυψε από τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.