Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κόμπρα 2 μέτρων "βγήκε" βόλτα σε παραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτή είναι, ίσως, η πιο επικίνδυνη παραλία του κόσμου και μάλλον δύσκολα κάποιος θα αποφάσιζε να πάει για μπάνιο εκεί, αφού μια κόμπρα μήκους 2 μέτρων αποφασίζει να κάνει την εμφάνισή της και να πάρει άνετα μια βουτιά στην γεμάτη από καρχαρίες θάλασσα, στο Hout Bay Beach, της Νότιας Αφρικής.



Το τεράστιο ερπετό, το οποίο αναπτύσσεται συνήθως μόνο μέχρι το 1,5 μέτρο, εντοπίστηκε κοντά στο νερό, στην παραλία που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Κέιπ Τάουν, από τη δρομέα Janice Wagner.

Αντί να τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, εκείνη σταμάτησε και τράβηξε μια φωτογραφία με το ζώο, που γρήγορα μοιράστηκε με εκατοντάδες ανθρώπους μέσω του διαδικτύου αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.



Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για ένα φίδι του είδους του να πάει στο νερό, ο εμπειρογνώμονας φιδιών και ερπετών, Shaun Macleod, είπε πως οι Cape κόμπρες συνήθως δεν αυξάνονται τόσο πολύ σε μήκος και πως όταν είναι έτοιμες να ρίξουν το δέρμα τους μπαίνουν στο νερό, έτσι ώστε να ανακουφίζονται από τον ερεθισμό.

Καθησύχασε, ωστόσο, και τους ντόπιους λέγοντας πως θα επιτεθεί μόνο εάν αισθανθεί απειλή από τον άνθρωπο.

Ο Macleod πρόσθεσε: "Στις περισσότερες φορές, τα φίδια δεν θα σας επιτεθούν, αλλά θα κινηθούν μακριά από εσάς."



Παρά το γεγονός ότι η κόμπρα που βρίσκεται στην άμμο φαίνεται πειστική, μερικοί υποστηρίζουν πως η εικόνα είναι προϊόν Photoshop.

Όταν η ιστοσελίδα ειδήσεων eNCA.com, της Νότιας Αφρικής, τηλεφώνησε στη Wagner, εκείνη επέμενε ότι ήταν πραγματική και πρόσθεσε ότι θα ήταν ανόητο να έχει κάνει κάτι τέτοιο.

«Ήταν τεράστια,» πρόσθεσε.

Η Cape κόμπρες είναι αυτόχθονες στην νότια Αφρική: μπορούν να βρεθούν στα υψίπεδα του Lesotho, στους ξηρούς θάμνους του Karoo και κοντά σε ποτάμια και ρέματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.