Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Συγκλονιστικές εικόνες ανθρώπων που γλίτωσαν από επιθέσεις με οξύ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έδειξαν το θάρρος τους ποζάροντας στο φακό.

Πως είναι το πρόσωπο του θάρρους επέλεξαν να δείξουν άνθρωποι οι οποίοι υπέστησαν επιθέσεις με οξύ, αλλά τα κατάφεραν και επέζησαν, κρύβοντας πίσω τους τραγικές ιστορίες. Πόζαραν στο φακό του Δανού φωτογράφου Κεν Χέρμαν, με τις εικόνες να συγκλονίζουν.

Τα περιστατικά πολλά. Τα πιο πρόσφατα; Τουλάχιστον πέντε νεαρές γυναίκες έγιναν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης στόχος επιθέσεων με οξύ από άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Απ’ την άλλη, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν με οξύ σε δύο έφηβες 14 και 15 ετών, οι οποίες κατευθύνονταν προς την τοπική αγορά στη Μάστουνγκ.

Τέτοιες επιθέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά σε χώρες όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Καμπότζη, το Νεπάλ και την Ουγκάντα. Μάλιστα στο Πακιστάν υπήρξε τροποποίηση του ποινικού κώδικα, που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2011 και προβλέπει την επιβολή ποινής κάθειρξης 14 ετών έως και ισόβια για τους δράστες τέτοιων επιθέσεων, την ώρα που μέχρι τότε η ανώτατη ποινή ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη.

Μετά την τροποποίηση του νόμου αυξήθηκαν σημαντικά οι καταδίκες για τις επιθέσεις με οξύ, όμως παράλληλα πολλαπλασιάζονται και οι υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς πλέον τα θύματα τείνουν να τις καταγγέλλουν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Acid Survivors Foundation.

Στη Ντάκα, μια πτέρυγα του τοπικού νοσοκομείου που κατασκευάστηκε από το ίδρυμα για τους επιζώντες επιθέσεων με οξύ, τα κρεβάτια είναι γεμάτα με άνδρες και γυναίκες, θύματα, αυτής της απάνθρωπης τακτικής οι οποίοι κρύβουν όλοι τους μια διαφορετική, τραγική ιστορία.

Ο Χέρμαν επισκέφθηκε το νοσοκομείο και απαθανάτισε «τα πρόσωπα του θάρρους», όπως τους ονομάζει καθώς όπως τονίζει «όλοι τους, αν και αρκετά τραυματισμένοι, παλεύουν για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όσο δύσκολο και να είναι μετά από μια τέτοια επίθεση».



Monira Begum, 24 ετών
Δέχθηκε την επίθεση με οξύ από τον αρραβωνιαστικό της, όταν αυτός διαφώνησε πάνω στη δουλειά με τον πατέρα της. Ο τελευταίος δούλευε ως υπάλληλος στην επιχείρηση του αρραβωνιαστικού της κόρης του.



Jahanara Akhtar Parul, 27 ετών
Της επιτέθηκε με οξύ μια ξαδέλφη της πάνω σε έναν οικογενειακό καβγά.



Umma Aysha Siddike Nila, 22 ετών
Θύμα επίθεσης με οξύ από τον ίδιο της τον σύζυγο. Η συγκεκριμένη επίθεση του κατά 20 χρόνια μεγαλύτερού της συζύγου ήρθε μετά από μια σειρά άλλων βίαιων επιθέσεων εναντίον της.



Monjurul Alam Mojnu, 48 ετών
Έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από έναν γείτονα του, μετά από διένεξη που είχαν.



Shyamol Kumar, 14 ετών
Στόχος δεν ήταν ο ίδιος αλλά η μητέρα του. Ο νεαρός κοιμόταν στο πλάι της, όταν ένας γείτονας τους μπήκε στο σπίτι τους και επιχείρησε να κάψει την μητέρα του με οξύ γιατί εκείνη αρνιόταν να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του.



Selina Khatun, 42 ετών
Ο παραλίγο σύζυγος της τής έριξε οξύ καθότι αρνήθηκε να τον παντρευτεί, λέγοντας πως δεν τον αγαπάει.



Monirujjaman Masud, 27 ετών
Βρέθηκε στη μέση του καυγά μιας γυναίκας με τον γείτονα της και την… πλήρωσε αυτός.



Popy Rani Das, 22 ετών
Ερωτεύτηκε ένα αγόρι από το χωριό της. Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της τον παντρεύτηκε. Δύο μήνες μετά το γάμο ο σύζυγός της εξοργισμένος από το γεγονός ότι δεν είχε λάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή προίκα από την οικογένειά της, την υποχρέωσε να πιει ένα ποτήρι με οξύ. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να την δολοφονήσει, για να μπορέσει να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα και να... επεκτείνει την περιουσία του. Ένα χρόνο μετά την επίθεση εξακολουθεί να νοσηλεύεται.



Shamsun Nahar, 29 ετών
Θύμα επίθεσης συγγενή έπεσε η 29χρονη γυναίκα.



Runa Laila, 30 ετών
Αρνήθηκε να σχετιστεί με γείτονα της στο Μπαγκλαντές και ιδού το αποτέλεσμα.



Hasen Ali, 58 ετών
Του επιτέθηκε με οξύ ένας γείτονάς του κατά τη διάρκεια ενός καβγά για ένα κλεμμένο ποδήλατο.



Ayesha Akter, 27 ετών
Της έγινε πρόταση γάμου, είπε «όχι» και ο παππούς της την τιμώρησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.