Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δημοσιοποιείται η έρευνα για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2015 θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Κλιντ Ουίλιαμσον, επικεφαλής της ειδικής ομάδας ερευνών για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο θα δημοσιοποιήσει την έκθεση πορισμάτων την επόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες και κατηγορητήρια θα εκδοθούν μετά τη συγκρότηση του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται στις αρχές του έτους, δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug διπλωματικές πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ουίλιαμσον χθες επισκέφθηκε το Βελιγράδι και τη Δευτέρα την Πρίστινα με το μήνυμα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν εγκαίρως και ότι δεν πρέπει να συνάγονται συμπεράσματα.

Ο αμερικανός εισαγγελέας τόνισε ότι γνωρίζει τις εικασίες και φημολογίες που συνεχώς διογκώνονται και επισήμανε ότι «πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα δημοσιοποιηθούν πριν από την κοινοποίηση των ίδιων των αποτελεσμάτων». Πρόσθεσε δε ότι «για τα οριστικά πορίσματα της έρευνας δεν πρέπει εκ των προτέρων να συνάγονται συμπεράσματα’.

Ο γενικός εισαγγελέας ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Σερβίας, τον εισαγγελέα για τα εγκλήματα πολέμου και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα επόμενα βήματα στην έρευνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής ερευνητικής ομάδας.

Ο κ. Ουίλιαμσον ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη συνεργασία τους, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της έρευνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.