Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για μίζες στον ΟΑΣΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπόνοιες για μίζες από τους Γερμανούς σε αγορά λεωφορείων που έγιναν από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αφήνει η παρέμβαση του προϊστάμενου της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Ο κ. Μαδεμλής, παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν στελέχη του ΟΑΣΘ, μέλη της διοίκησης ή του σωματείου εργαζομένων υπέπεσαν στα αδικήματα της απιστίας ως προς την υπηρεσία τους, της δωροδοκίας ή της παράβασης καθήκοντος.

Η εντολή του προϊσταμένου ήταν να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι φέρονται ότι εμπλέκονται ή διατηρούν υπεύθυνη θέση στον οργανισμό και λαμβάνουν αποφάσεις για καίρια ζητήματα. Η προκαταρκτική πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και εφόσον χρειαστεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των προσώπων που τυχόν διαπιστωθεί ότι προέβησαν σε παραπτώματα και να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία. Έτσι, από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η αποστολή κλήσεων στα μέλη της διοίκησης και τους συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ, για να προσέλθουν να καταθέσουν στο δικαστικό μέγαρο.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής μελέτησε τα τελευταία ρεπορτάζ και έδωσε την εντολή για προκαταρκτική, αφού αποκαλύφθηκε, σε προχθεσινό δημοσίευμα, ότι, εκτός των άλλων, διενεργούνται έλεγχοι για μίζες που φέρεται να έδωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, κατασκευάστρια της Mercedes-Benz, σε στελέχη κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και του ΟΑΣΘ. Η έρευνα στον ΟΑΣΘ αφορά την αγορά 29 αρθρωτών λεωφορείων μάρκας Μερσεντές και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Όπως αναφέρεται, τον περασμένο Οκτώβριο Γερμανοί οικονομικοί επιθεωρητές, συνοδευόμενοι από Έλληνες συναδέλφους τους, επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά τα γραφεία του ΟΑΣΘ επί της οδού Παπαναστασίου και ζήτησαν όλους τους φακέλους που αφορούν την αγορά 29 αρθρωτών λεωφορείων. Μετά την αποκάλυψη ότι η υπόθεση με τις μίζες της Daimler αφορά και τη χώρα μας, ο επικεφαλής της εταιρείας στην Αθήνα μετατέθηκε στην Ταϊλάνδη, ενώ έγιναν και άλλες εκτεταμένες διοικητικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και αυτή του διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.