Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

56χρονη τετραπληγική πέθανε γιατί της έκοψαν το ρεύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε όλα τα σχετικά άρθρα και βίντεο για το θέμα. 




-----------------

Σοκ στην Κρήτη-Έκοψαν το ρεύμα σε τετραπληγική και πέθανε μία ώρα αργότερα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από το θάνατο μιας 56χρονης τετραπληγικής στη συνοικία της Νέας Χώρας. Η άτυχη γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης Ε.Π. κατέθεσαν το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ την ακριβή αιτία του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η άτυχη γυναίκα είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία τον περασμένο Μάρτιο, όταν η ίδια με επιστολή είχε κάνει γνωστό ότι ο ΟΓΑ της είχε κόψει την σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να πληρώσει ούτε τη θεραπεία της.

Πηγές της ΔΕΗ για το θάνατο της τετραπληγικής στα Χανιά

Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας, η οποία πέθανε σήμερα στα Χανιά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.

Αυτό ανέφεραν απόψε πηγές της επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο. Οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα, καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά από νεκροψία.

Η απάντηση της ΔΕΗ

Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.


Πηγή: http://www.enikos.gr


-----------------





Σταθάκης: Αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της 56χρονης

Στο τραγικό περιστατικό του θανάτου μιας τετραπληγικής Χανιώτισσας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ όπως καταγγέλλουν συγγενείς της, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Στην ανακοίνωση ο κ. Σταθάκης κάνει λόγο για αναγκαιότητα εισαγγελικής παρέμβασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.

Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας".


Πηγή: http://www.enikos.gr

-----------------

Τι απαντά η ΔΕΗ για το θάνατο της τετραπληγικής στα Χανιά



Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας, η οποία πέθανε σήμερα στα Χανιά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.

Αυτό ανέφεραν απόψε πηγές της επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο. Οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα, καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ η αιτία του θανάτου θα προσδιοριστεί μετά από νεκροψία.

Πηγή: http://www.enikos.gr

-----------------



Σταθάκης: Είχα παρέμβει προσωπικά στην ΔΕΗ για την 56χρονη

Παρέμβαση στην ΔΕΗ για το ζήτημα της 56χρονης τετραπληγικής, που βρήκε τραγικό θάνατο στα Χανιά εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης, είχε κάνει ο Γιώργος Σταθάκης όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε την κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας καθώς και την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας και είχε έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους στην ΔΕΗ αλλά και στον ΟΓΑ για την σύνταξη της 56χρονης.

«Έκανα ό, τι μπορούσα για να στηριχθεί αυτή η ιστορία», λέει ο κ. Σταθάκης.

Δείτε το βίντεο του Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr



-----------------


«Χάσαμε την μάνα μου για 800 ευρώ»-Τι απαντά η ΔΕΗ για την 56χρονη

Συγκλονίζει ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής που πέθανε χθες στα Χανιά, μετά τη διακοπή του ρεύματος για οφειλή 800 ευρώ.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας μίλησε στο Mega και είπε πως για τη συγκεκριμένη οφειλή η οικογένεια είχε προχωρήσει σε διακανονισμό με την ΔΕΗ ενώ καταγγέλλει πως η εταιρεία είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του.

«Είναι άδικο μια γυναίκα 56 χρονών να φύγει σαν να την έχουν πνίξει», λέει και τονίζει πως προτίθεται να προβεί σε καταγγελία μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Η τετραπληγική γυναίκα πέθανε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά. Όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι "ουδέποτε δηλώθηκε" στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

Δείτε το βίντεο του Mega.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.