Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δωρεάν επέμβαση για 800.000 παχύσαρκους διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι εισηγείται το Βρετανικό Ινστιτούτο Υγείας.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Υγείας (NICE) εισηγείται σήμερα, σε μια προκαταρκτική έκθεσή του, 800.000 παχύσαρκοι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να μπορέσουν να επωφεληθούν μιας δωρεάν γαστρικής επέμβασης για να μειώσουν το βάρος τους.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι επεμβάσεις αυτές -οι οποίες συνίστανται στην τοποθέτηση ενός δακτυλίου ή μιας γαστρικής παράκαμψης- θα επιτρέψουν στους ασθενείς να ελέγχουν καλύτερα τον διαβήτη τους.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική μπορεί ακόμη και να ανατρέψει τη διάγνωση», σημείωσε ο διευθυντής του Κέντρου Κλινικής Πρακτικής του NICE Μαρκ Μπέικερ.

Η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (NHS) καλύπτει σήμερα τις δαπάνες για τις επεμβάσεις ανθρώπων που έχουν δείκτη σωματικής μάζας άνω του 40 ή άνω του 35 αν ο ασθενής έχει προσβληθεί από διαβήτη τύπου 2.

Το μέτρο αυτό κρίνεται ανεπαρκές από το NICE, το οποίο συστήνει τη μείωση του ορίου στον δείκτη σωματικής μάζας 30 αν η παχυσαρκία έχει διαγνωστεί για περισσότερα από 10 χρόνια. Συνολικά 800.000 περιπτώσεις θα μπορούσαν να εξεταστούν στην περίπτωση αυτή.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν εξάλλου να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη για τουλάχιστον τα πρώτα δύο χρόνια που ακολουθούν της γαστρικής επέμβασης.

Ωστόσο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Diabetes UK Σάιμον Ο'Νιλ υπενθύμισε ότι οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις ενέχουν κινδύνους.

«Οι επεμβάσεις αυτού του είδους θα πρέπει να αποτελούν την τελευταία προσφυγή για την απώλεια βάρους, στην περίπτωση που σοβαρές προσπάθειες του ασθενούς έχουν αποτύχει και αυτός είναι παχύσαρκος», δήλωσε.

Στην Βρετανία, σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη και 738 μαθαίνουν καθημερινά ότι έχουν προσβληθεί από διαβήτη τύπου 2 που συνδέεται με την παχυσαρκία, σύμφωνα με την οργάνωση Diabetes UK.

Το κόστος του διαβήτη για το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού της NHS στην Αγγλία και στην Ουαλία, δηλαδή σε 25.000 στερλίνες που δαπανώνται κάθε λεπτό για την θεραπεία του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.