Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Γιατί η μόδα των loom bands είναι επικίνδυνη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς ότι τα πλαστικά βραχιολάκια της φωτογραφίας -που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις παιδικές παρέες- θα μπορούσαν να σταματήσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μάλιστα, πολλά σχολεία στην Αγγλία έχουν επιβάλει την απαγόρευσή τους, καθώς αρκετοί νέοι έχουν «παγιδευτεί» σε αυτή τη νέα μανία με τα πολύχρωμα λαστιχάκια.



Οι γιατροί καλούν τους γονείς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ύστερα από περιστατικό ενός αγοριού στο Μπρίστολ, το οποίο αποκοιμήθηκε με τα λαστιχάκια τυλιγμένα γύρω από τα δάκτυλά του. Ευτυχώς, η μητέρα του αφαίρεσε αμέσως τα επικίνδυνα λαστιχάκια, όταν διαπίστωσε ότι τα δάκτυλά του είχαν μελανιάσει, και κατάφερε έτσι να αποκαταστήσει τη ροή του αίματος.

Τα συγκεκριμένα βραχιόλια -γνωστά και ως Loom bands- που ανταλλάσσονται μεταξύ φίλων εφευρέθηκαν από έναν Αμερικανό μηχανικό το 2011, όμως η φήμη τους απογειώθηκε όταν πλήθος διασημοτήτων άρχισε να τα προτιμάει.

Η Δούκισσα του Cambridge εθεάθη να φορά ένα από αυτά, το οποίο της είχε χαρίσει ένα μικρό κοριτσάκι κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας στη Νέα Ζηλανδία, και από τότε οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 300%, αποτελώντας πλέον τάση στη μόδα για μεγάλους και παιδιά.
Γιατί η μόδα των loom bands είναι επικίνδυνη;


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.