Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

"Ψαλίδι" στο φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιγότερο φόρο ακινήτων σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους φέρνουν οι αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, με τις οποίες αφενός διορθώνονται αδικίες αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση του φόρου και την πληρωμή του από τους ιδιοκτήτες.

Με την εφαρμογή των αλλαγών που προβλέπει εισήγηση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, προκύπτουν ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 4.500 περιοχές από όλη τη χώρα που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών τιμών το 2011 στο συμπληρωματικό φόρο (για ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ), ενώ δίνεται προθεσμία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για να τροποποιήσουν αναδρομικά το Ε9, ώστε να αποφύγουν χαράτσια.

Πρόκειται για αλλαγές με τις οποίες ρυθμίζονται εκκρεμότητες που υπήρχαν στον υπολογισμό του φόρου και γίνεται εφικτή η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Ιουλίου.

Έτσι, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα ενημερωθούν, μέσω e-mail, για τις οφειλές τους τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για το συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεξετάσει παραμέτρους του νέου φόρου ακινήτων και να προχωρήσει σε νέες ελαφρύνσεις, μετά την ολοκλήρωση της είσπραξής του, όταν θα έχει προκύψει σαφής εικόνα για την εισπραξιμότητά του.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα τις πέντε αλλαγές-κλειδιά που φέρνουν μικρότερο φόρο και αναλυτικά παραδείγματα για το πώς διαμορφώνεται η επιβάρυνση σε ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.