Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πώς να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε, για να μη πάρετε κιλά στις διακοπές:

  • Διαλέξτε να φάτε ψάρια. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να πάρετε τα πιο φρέσκα θαλασσινά, όταν θα είστε στη ταβέρνα, ο τόνος, αστακός, τα μύδια, το καλαμάρι είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνη.
  • Μην παραλείψετε το πρωινό. Όταν ξυπνάτε το πρωί, το σώμα σας βρίσκεται πολλές ώρες νηστικό και χρειάζεται καύσιμα. Τρώγοντας ένα πρωινό με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, και υγιεινά λίπη, βοηθάτε τον μεταβολισμό σας να λειτουργήσει και παρέχετε στο σώμα σας ενέργεια για όλη την ημέρα. Επισκεφτείτε τον μπουφέ του ξενοδοχείου και κάντε υγιεινές επιλογές , όπως γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα, γάλα με δημητριακά ή φρυγανιές με μέλι.
  • Απολαύστε τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά. Ξεχάστε τα «βαρετά» φρούτα και λαχανικά του χειμώνα, οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν πολλές φρέσκες επιλογές. Εάν λοιπόν, βρίσκεστε σε διακοπές μην ξεχνάτε να αγοράζετε για την παραλία πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά.
  • Τρώτε υγιεινά στην παραλία. Οι καντίνες που υπάρχουν στα νησιά, έχουν συνήθως τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, και εάν τρώτε κάθε μέρα από εκεί, υπάρχει ο κίνδυνος, να πάρετε κιλά χωρίς να το καταλάβετε. Πριν φύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, φτιάξτε ένα πακέτο με, εμφιαλωμένο νερό, σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, γιαούρτι και πολλά φρούτα. Θα νιώσετε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι με τη μέρα σας στην παραλία.
  • Να προσέχετε τις μερίδες των εστιατορίων. Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε την ευχέρεια να μαγειρεύετε στις διακοπές, με αποτέλεσμα να τρώτε κάθε μέρα έξω. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι, οι μερίδες των εστιατορίων είναι μεγαλύτερες από τις κανονικές. Άρα, τα γεύματα των διακοπών καλό θα είναι να περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά και ένα μικρό αριθμό από κρέας και άμυλο, ώστε να μη ξεφύγετε και δεν το έχετε καταλάβει
  • Πίνετε πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Όταν βρίσκεστε σε διακοπές, είστε συνήθως όλη μέρα στον ήλιο και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να διψάτε και να θέλετε να καταναλώνετε πολλά υγρά. Δεν χρειάζεται όμως να πίνετε ανθρακούχα ποτά τα οποία περιέχουν ζάχαρη, αλλά προτιμήστε το πράσινο τσάι, το οποίο έχει ένα φυσικό συστατικό που βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας.

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.