Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μια πόλη με γυάλινο θόλο στην έρημο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Ντουμπάι, έπειτα από τεχνητά νησιά, κολοσσιαίους ουρανοξύστες και υπερπολυτελή ξενοδοχεία, φτιάχνουν κλίμα.

Φαίνεται πως το Παλμ Τζουμέιρα και Παλμ Τζεμέλ Αλί, τα τεχνητά συμπλέγματα νησιών σε σχήμα φοίνικα που δεσπόζουν μερικά μέτρα μακριά από τις ακτές του Ντουμπάι, δεν αρκούν.



Αλλά και το Μπουρτζ Χαλίφα, ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον πλανήτη και το Μπουρτζ αλ Αράμπ, το ξενοδοχείο των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου, το οποίο έχει σχήμα πανιού ιστιοπλοϊκού σκάφους, μοιάζουν υποδεέστερα των φιλοδοξιών των ηγετών της πιο πολυπληθούς πόλης-κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Ντουμπάι στοχεύει ακόμη πιο μακριά, στοχεύει στο μέλλον.

Με αφορμή την ανάθεση της οργάνωσης της Expo 2020 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την ανέγερση μιας φουτουριστικής, σκεπαστής και κλιματιζόμενης πόλης την οποία οι σχεδιαστές βάφτισαν Mall of the World.

Στο κέντρο της θα δεσπόζει ένας τεράστιος γυάλινος θόλος κάτω από τον οποίο πρόκειται να κατασκευαστούν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο- μεγαλύτερο και από το ήδη μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου που υπάρχει σήμερα στο Ντουμπάι- και το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στον πλανήτη.
Για την φιλοξενία των δεκάδων εκατομμυρίων επισκεπτών που θα καταφθάνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεΐχηδων, κάθε χρόνο σ’ αυτήν τη σκεπαστή πόλη στην καρδιά της ερήμου, προβλέπεται η ανέγερση 100 ξενοδοχείων με περισσότερα από 20.000 δωμάτια.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.