Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αυξάνεται ο «πληθυσμός» των αιώνιων φοιτητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδόν 4 στους 10 φοιτητές δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ύστερα από 12 χρόνια, ενώ τα τελευταία έτη αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς το ποσοστό των σπουδαστών που οδηγείται σε παρατεταμένη φοίτηση.

Τα κορίτσια καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα από τα αγόρια ενώ οι πρωτοετείς αδυνατούν σχεδόν εξολοκλήρου να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς κυρίως λόγω της κόπωσης που έχουν υποστεί από τις πανελλαδικές εξετάσεις, φαινόμενο το οποίο οι καθηγητές ονομάζουν το «σοκ του 1ου έτους». Όσο για τις καταλήψεις και τις διπλές εξεταστικές, στα ΑΕΙ επιβαρύνουν ανησυχητικά την κατάσταση και είναι ακόμη μια αιτία για την καθυστέρηση των φοιτητών στην απόκτηση του πτυχίου.

Αυτά προκύπτουν από μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταγραφή της λιμνάζουσας φοίτησης στο ίδρυμα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τον επίκουρο καθηγητή του ιδρύματος Κωνσταντίνο Μπεθάνη. Η μεγάλη αυτή έρευνα στο Γεωπονικό δεν απέχει και πολύ από την εικόνα που καταγράφεται και στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία όμως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των αιωνίων φοιτητών.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.