Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εμείς θα γράφουμε το σενάριο των ονείρων μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα μεγάλο βήμα για τον έλεγχο των ονείρων και την απώθηση άσχημων αναμνήσεων που βασανίζουν πολλούς ανθρώπους στον ύπνο τους έκαναν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης στη Γερμανίας και του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία θυμίζει σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, θεωρείται πολύ σημαντική για την αποκρυπτογράφηση των «μυστικών» της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου και της συνείδησης, αλλά και την αποτελεσματική θεραπεία ασθενών που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενους εφιάλτες και μετατραυματικό στρες.

Οι ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ερευνητική ομάδα διαπίστωσαν ότι τα διαυγή όνειρα, εκείνα δηλαδή τα οποία το άτομο θυμάται, μπορούν να «γεννηθούν» μετά από ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου με εναλλασσόμενο ρεύμα που προκαλεί κύματα συχνότητας περίπου 25 έως και 40 Χερτζ. Τα εν λόγω κύματα αποκαλούνται «γάμμα» και θεωρούνται υπεύθυνα για πολύπλοκες διανοητικές λειτουργίες, όπως η αξιολόγηση καταστάσεων και η λήψη αποφάσεων. Είναι η πρώτη φορά που αποδείχθηκε ότι τέτοια όνειρα μπορούν να αποτελέσουν προϊόν ελεγχόμενου ηλεκτρικού ερεθίσματος που θέτει σε λειτουργία τα κύματα «γάμμα», τα οποία μέχρι σήμερα παρατηρούνταν μόνο σε ανθρώπους που είναι ξύπνιοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.