Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Είναι αυτό γιέτι;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από 260.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει αυτό το βίντεο κι έχουν αναρωτηθεί αν το πλάσμα που καταγράφεται είναι ένα γιέτι ή αλλιώς μεγαλοπόδαρος. Στο βίντεο διακρίνεται μια μυστηριώδη , σκοτεινή φιγούρα να αναρριχάται με ταχύτητα στην απότομη κορυφογραμμή του βουνού.

Το βίντεο γυρίστηκε από τον Καναδό ορειβάτη Myles Lamont και τους συνοδοιπόρους τους στο Tantalus Range, βόρεια του Vancouver.



Ο Lamont επισημαίνει στην κάμερα ότι κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να περπατήσει τόσο γρήγορα κι ακόμα δεν θα επέλεγε να περπατήσει σ’ αυτό το δύσκολο σημείο του βουνού όταν υπάρχουν ευκολότερες προσβάσεις τριγύρω. «Δεν ξέρω πόσο ψηλά είμαστε , αλλά είμαστε μάλλον κοντά στα 7.000 πόδια και αυτός ο τύπος κυριολεκτικά τρέχει πάνω στο χιόνι σαν να μην είναι κάτι δύσκολο " λέει ο ορειβάτης. Επίσης δεν διακρίνονται σακίδιο, ή χρωματιστά ρούχα ή ειδικός εξοπλισμός ορειβασίας.



Γιέτι ή Χιονάνθρωπος των Ιμαλαίων ή Μεγαλοπόδαρος ονομάζεται ένα από τα πιο γνωστά μυστηριώδη πλάσματα που δεν έχει ακόμα αποδειχθεί η ύπαρξή τους. Τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν και να καταγράψουν επιστημονικά αυτό το πλάσμα. Η πρώτη αξιόπιστη μαρτυρία που ανέφερε ότι «ένα σκουρόχρωμο ανθρωπόμορφο πλάσμα που εμφανίστηκε μπροστά μου», προέρχεται από τον Έλληνα φωτογράφο Ν.Α. Τομπάζη το 1925. Ο Τομπάζης ήταν μέλος ερευνητικής αποστολής της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας της Βρετανίας, αλλά δεν πρόλαβε να το φωτογραφίσει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.