Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Οι υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας... έγιναν απολύσεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινή ανακοίνωση σωματείων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες Σ.Ε.Λ.Μ.Α. (Σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθήνας), Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σ.Η.Ε.Κ. (Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ) στην οποία κάνουν λόγο «νέο μεγάλο κύμα απολύσεων».

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ικανοποιώντας πλήρως την απαίτηση της τρόικας, αφού δεν έχει το σθένος να της αντιταχθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τις εκλογές και οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, μετατράπηκαν σε απολύσεις.

Μάλιστα, η μνημονιακή κυβέρνηση για να πάρει για μια ακόμα φορά τα εύσημα των δανειστών και του Σόιμπλε, θυσίασε τους χαλυβουργούς, επιτρέποντας για πρώτη φορά εδώ και 33 χρόνια, τις ομαδικές απολύσεις, με μια οριακή απόφαση (4 υπέρ 3 κατά) του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Έτσι, ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ικανοποιώντας πλήρως την απαίτηση της τρόικας, αφού δεν έχει το σθένος να της αντιταχθεί.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ξεκινάει τη διαδικασία για νέο μεγάλο «κύμα» απολύσεων. Στο στόχαστρο – βάσει των δημοσιευμάτων – βάζουν τους Δήμους και τις ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών, ανάμεσά τους και τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, απ' όπου σχεδιάζουν να απομακρύνουν το 10% των εργαζόμενων, με μια κατ' επίφαση αξιολόγηση από την ίδια εταιρεία που καθόρισε τον αναγκαίο αριθμό των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ.

Ας μην ξεχνάμε ότι, η ΣΤΑΣΥ - πριν πάρει τη σημερινή της μορφή - πλήρωσε το τίμημα με 250 απολύσεις (π. ΑΜΕΛ) και άλλες τόσες σχεδόν υποχρεωτικές μετατάξεις (π. ΗΣΑΠ & π. ΤΡΑΜ), γεγονός το οποίο πέραν των βλαβών που επέφερε στους παθόντες, κατέστησε την επιχείρηση ανεπαρκή στην πληρότητά της σε ανθρώπινο δυναμικό, με τα γνωστά αποτελέσματα...

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση εννοεί να χτίζει ανύπαρκτες «ιστορίες επιτυχίας», θυσιάζοντας τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων του Ιδιωτικού και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα στο βωμό των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών.

Μέχρι εδώ! Οι εργαζόμενοι, με ενωτικούς αγώνες θα τους αναγκάσουμε να πετάξουν τα ανθρωποβόρα σχέδιά τους στο καλάθι των αχρήστων.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.